Weather Icon
ΗΠΑ , Ιράν 22 Ιουνίου 2020

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης καταρρίπτουν αμερικανικό drone -Βίντεο

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης καταρρίπτουν αμερικανικό drone -Βίντεο

Το βράδυ της 19ης Ιουνίου 2019, οι δυνάμεις αεράμυνας των φρουρών της επανάστασης του Ιράν κατέρριψαν ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό droneRQ-4A Global Hawk στο Στενό του Ορμούζ. Το συμβάν οδήγησε σε μεγάλη κρίση τις σχέσεις ΗΠΑ- Ιράν.

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν κυκλοφόρησαν ένα νέο βίντεο με σκοπό να δείξουν πώς το σύστημα αεράμυνας τους κατέρριψε ένα προηγμένο μη επανδρνμένο αεροσκάφος επιτήρησης των ΗΠΑ πάνω από τον ιρανικό εναέριο χώρο πέρυσι.

Το βίντεο παρουσιάζει νέες λεπτομέρειες σχετικά με τον αμυντικό σχεδιασμό του Ιράν ξεκινώντας από την έρευνα, την ανάπτυξη, την παραγωγή και τη δοκιμή του προηγμένου, αυτόχθονου συστήματος αεράμυνας που κατάφερε να καταστρέψει το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Το δεύτερο μέρος του βίντεο επικεντρώνεται στις επιχειρήσεις αεροσκαφών , με πραγματικά και εικονικά πλάνα των στιγμών πριν από το συμβάν της κατάρριψης, υπενθυμίζοντας την πτήση ενός αεροσκάφους αναγνώρισης P-8 Poseidon των ΗΠΑ με δεκάδες στρατιώτες επί του σκάφους που δεν βρίισκόταν μακριά από το drone , το οποίο το Ιράν απέφυγε σκόπιμα να καταρρίψει για να αποφύγει την κλιμάκωση της κατάστασης.

Η κατάρριψη του RQ-4A Global Hawk ακολούθησε μήνες εντεινόμενων εντάσεων μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον, με αυξανόμενη ένταση στον κόλπο του Ορμούζ. 

Την τελευταία στιγμή οι ΗΠΑ σταμάτησαν τη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ιράν.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube