Weather Icon
Γερμανία , ΗΠΑ 30 Ιουνίου 2020

ΗΠΑ: Γερουσιαστές προσπαθούν να μπλοκάρουν την αποχώρηση στρατευμάτων από τη Γερμανία

ΗΠΑ: Γερουσιαστές προσπαθούν να μπλοκάρουν την αποχώρηση στρατευμάτων από τη Γερμανία

Ομάδα γερουσιαστών στις ΗΠΑ τάσσεται ενεργά κατά της απόφασης του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να αποσύρει στρατεύματα από τη Γερμανία.

Μια δικομματική ομάδα γερουσιαστών στις ΗΠΑ έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να εμποδίσει τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να συνεχίσει την πρωτοβουλία του να αποσύρει μέρος των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία, εκτός εάν υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις. 

Στις αρχές του μήνα, ο Τραμπ επιβεβαίωσε τα σχέδια της Ουάσινγκτον να μειώσει τις δυνάμεις της κατά περίπου 9.500 στρατιώτες ως ποινή για την υποτιθέμενη αποτυχία του Βερολίνου να διαθέσει 2% του προϋπολογισμού του για την άμυνα, σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΝΑΤΟ.

Σε απάντηση στην πρόσφατη ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης, οι γερουσιαστές των ΗΠΑ Μιτ Ρόμνεϊ, Λίντσεϊ Γκράχαμ, Μάρκο Ρούμπιο, Κρις Κουνς, Τιμ Κέιν, και Τζιν Σάχιν εισήγαγαν μια τροπολογία του νόμου περί εθνικής άμυνας για το οικονομικό έτος 2021 (NDAA) που θα περιόριζε τη χρήση κεφαλαίων για τη μείωση του αριθμού των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν ενεργά στη Γερμανία.

Η παραπάνω απόφαση έγινε γνωστή σε δήλωση που κοινοποίησε το γραφείο του βουλευτή Μιτ Ρόμνεϊ.

Η εν λόγω τροπολογία θα εμπόδιζε τη χρήση κεφαλαίων για απόσυρση στρατευμάτων έως ότου ο υπουργός Άμυνας υποβάλει έκθεση στο Κογκρέσο και στη συνέχεια πιστοποιήσει ότι η μείωση πληροί επτά προϋποθέσεις που περιγράφονται στη δήλωση.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube