Weather Icon

Η υποψήφια για τη Βουλή των Αντιπροσώπων ΗΠΑ Ναταλία Λινού αποκλειστικά στον «Ε.Κ.»

Η υποψήφια για τη Βουλή των Αντιπροσώπων ΗΠΑ Ναταλία Λινού αποκλειστικά στον «Ε.Κ.»

Η Δρ. Ναταλία Λινού η οποία είναι υποψήφια της 4ης Περιφέρειας της Μασαχουσέτης για την Βουλή των Αντιπροσώπων με το Δημοκρατικό Κόμμα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ναταλίας Λίνου

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Δημοκρατική υποψήφια Δρ Ναταλία Λινού για την 4η Περιφέρεια της Μασαχουσέτης της Βουλής των Αντιπροσώπων, με αποκλειστική συνέντευξή της στον «Εθνικό Κήρυκα» εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα. Επίκεντρο της περιφέρειας είναι το Brookline (Μπρούκλαϊν), ενώ συμπεριλαμβάνει και τις πόλεις Newton, Wellesley, Needham και άλλες.

Οπως έχει ήδη γράψει ο «Ε.Κ.», η ομογενής επιστήμων Ναταλία Λινού είναι Εκτελεστική Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο πανεπιστήμιο του Harvard (Executive Director Harvard FXB Center for Health and Human Rights).

Η Δρ Ναταλία Λινού γεννήθηκε στο Κλίβελαντ του Οχάιο (Cleveland Ohio) το 1982. Απεφοίτησε από το Λύκειο της Αμερικανικής Κοινότητας ACS στην Αθήνα και συνέχισε τις προπτυχιακές πανεπιστημιακές της σπουδές στο Harvard College με πτυχίο Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Αργότερα επέστρεψε στο Harvard School of Public Health για τις μεταπτυχιακές της σπουδές, αποκτώντας δύο ακόμα πτυχία, Master in Science και Doctor of Science (ScD) στην Κοινωνική Επιδημιολογία.

Εργάσθηκε για πολλά χρόνια στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (UN), αλλά και ως σύμβουλος στην Επιτροπή Υγείας της Νέας Υόρκης, όπου πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη διαφόρων προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της φτώχειας, των διακρίσεων και της υγείας. Διαμένει στο Μπρούκλαϊν Μασαχουσέτης με τον σύζυγό της Πολ (Paul) και τα τρία παιδιά τους, την Αμαλία, τον Λεωνίδα και την Αλεξάνδρα.

Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:

«Εθνικός Κήρυκας»: Γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφια για το Κογκρέσο και γιατί θεωρείτε ότι είστε το κατάλληλο πρόσωπο για την συγκεκριμένη θέση;

Ναταλία Λινού: Αποφάσισα να είμαι υποψήφια διότι ως επιδημιολόγος, ως μητέρα τριών μικρών παιδιών και ως διευθύντρια του κέντρου FXB για την υγεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα του Πανεπιστημίου Harvard ξέρω πολύ καλά ότι οι πολιτικές μας αποφάσεις τα επόμενα χρόνια θα καθορίσουν κατά πόσο μια ολόκληρη γενιά Αμερικανών θα χαθεί ή αν θα καταφέρουμε να ανακάμψουμε από την πανδημία και να γίνουμε ένα ισχυρότερο και υγιέστερο έθνος. Οπως πολλοί άλλοι, έτσι και εγώ έχω απογοητευτεί από την ανεπαρκέστατη αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού από την κυβέρνηση Τραμπ και την παντελή έλλειψη ηγεσίας.

Σήμερα υπάρχουν μόνο 11 επιστήμονες μέλη του Κογκρέσου και πραγματικά ελπίζω να είμαι η 12η. Στη διάρκεια της καριέρας μου έχω συνεργαστεί με διάφορες κυβερνήσεις ώστε να φέρω στο κέντρο του ενδιαφέροντος τα θέματα που αφορούν την υγεία, τη φτώχεια, την κλιματική αλλαγή, την ψυχική υγεία κι άλλα.

Θα ήμουν ιδιαίτερα υπερήφανη αν μπορούσα να προσφέρω τις ίδιες γνώσεις και την εμπειρία μου στο Αμερικανικό Κογκρέσο και να είμαι η φωνή που θα εκφράζει την 4η Περιφέρεια της Μασαχουσέτης.

Εθνικός Κήρυξ

Η υποψήφια για την Βουλή των ΗΠΑ από την Μασαχουσέτη Ναταλία Λινού με τα τρία της παιδιά Αμαλία, Λεωνίδα, και Αλεξάνδρα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Ναταλίας Λίνου

«Ε.Κ.»: Πώς έχει μέχρι σήμερα ανταποκριθεί ο κόσμος στην υποψηφιότητά σας; Τι έχετε ακούσει από τα μέλη της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητος;

Ναταλία Λινού: Τα μέλη της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητος από τη Μασαχουσέτη αλλά και την υπόλοιπη χώρα με έχουν προσεγγίσει και μου δίνουν κουράγιο. Είμαι τόσο ευγνώμων για την υποστήριξή τους! Πολλοί ελπίζουν ότι η εμπειρία μου ως επιδημιολόγος μου δίνει μια μοναδική προοπτική την περίοδο αυτή της πανδημίας και πράγματι θέλουν να δουν μια επιστήμονα στο Κογκρέσο. Γνωρίζω, επίσης, ότι η κοινότητά μας θέλει αντιπρόσωπο η οποία αγκαλιάζει τα ελληνικά ιδανικά της Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης. Προχωρώ όχι μόνο βασιζόμενη στην ελληνική κληρονομιά μου αλλά και στην αφοσίωσή μου στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ανησυχώ για την συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου, την άρνηση των θρησκευτικών ελευθεριών του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τις σημαντικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ανυπομονώ να συνεργασθώ με τους βουλευτές Sarbanis (Σαρμπάνη), Titus (Τάιτους), Bilirakis (Μπιλιράκη), Crist (Κρις) και Pappas (Πάππας) όπως και με άλλους, ώστε τα ανθρώπινα δικαιώματα, περιλαμβανομένης της θρησκευτικής ελευθερίας και πολιτιστικού πλουραλισμού, έρχονται σε προτεραιότητα.

«Ε.Κ.»: Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την παρούσα κρίση και ποια είναι μερικά από τα μέτρα που είναι απαραίτητα να ληφθούν για να την υπερβούμε;

Ναταλία Λινού: Ο Covid έχει «πάρει» από μας πάνω από 100.000 Αμερικανούς, έχει αφήσει εκατομμύρια χωρίς δουλειά και έχει διακόψει την καθημερινή ζωή σε όλους μας. Οι αποφάσεις που θα πάρει το Κογκρέσο στους επόμενους μήνες θα έχουν άμεση και έμμεση επίδραση στη ζωή του κόσμου, στην υγεία του, στην οικονομία και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Εχουμε μια ευκαιρία να φανταστούμε σε τι είδους κοινωνία θέλουμε να ζήσουμε και να ξαναχτίσουμε την οικονομία και τη χώρα μας. Ως κοινωνική επιδημιολόγος γνωρίζω ότι η υγεία δεν είναι απλώς η απουσία της ασθένειας. Η πλατφόρμα μου επικεντρώνεται στο να φέρει στο Κογκρέσο ηγεσία που θα βασίζεται στην επιστήμη και μάλιστα γύρω από τρεις προτεραιότητες:

Να χτίσουμε υγιείς κοινότητες.

Να επιβεβαιώσουμε την μοιρασμένη ευημερία και ισότητα στον τόπο εργασίας.

Να προστατεύσουμε την υγεία του πλανήτη μας από την κλιματική αλλαγή, την μόλυνση της ατμόσφαιρας και τα τοξικά χημικά.

«Ε.Κ.»: Πώς μπορεί ο κόσμος να στηρίξει την καμπάνιά σας;

Ναταλία Λινού: Εχουμε ήδη πάνω από 150 εθελοντές που συνεχώς αυξάνονται και ανυπομονούμε να εγγράψουμε περισσότερους! Ο κόσμος μπορεί να γραφτεί ως εθελοντής ή να ενισχύσει οικονομικά την καμπάνια μου στο www.nataliaforcongress.com

Δεχόμαστε με χαρά κάθε οικονομική προσφορά οποιουδήποτε μεγέθους μέχρι και το ανώτατο νομικά όριο των $2800 για τούς προκριματικούς – ειλικρινά και η μικρότερη δωρεά βοηθάει. Το πιο σημαντικό όμως για μένα είναι να ζητήσω την υποστήριξη από τους αναγνώστες σας ,στο να μεταδώσουν στους φίλους και στους γνωστούς τους την υποψηφιότητά μου ώστε να γίνει γνωστό στο Κογκρέσο και στη χώρα μας ότι ο κόσμος είναι έτοιμος και ανυπόμονος για νέα ηγεσία που να στηρίζεται στην Επιστήμη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube