Weather Icon
Συρία , Τουρκία 26 Ιουνίου 2020

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επιτίθενται στον συριακό στρατό και στον YPG στο βόρειο Χαλέπι

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επιτίθενται στον συριακό στρατό και στον YPG στο βόρειο Χαλέπι

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Al-Masdar,το τουρκικό πυροβολικό έχει πλήξει θέσεις του αραβικού συριακού στρατού και του YPG.

Το τουρκικό πυροβολικό ξεκίνησε ένα μπαράζ χτυπημάτων στην καρδιά της άμυνας του συριακού στρατού και των κουρδικών μονάδων λαϊκής προστασίας (YPG) σήμερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με αναφορές από το βόρειο Χαλέπι, ο τουρκικός στρατός «κλείδωσε» την περιοχή Τελ Ρίφατ, χτυπώντας τόσο τον συριακό στρατό όσο και τις δυνάμεις YPG, παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν σε ξεχωριστά στρατόπεδα.

H επίθεση διήρκεσε για λίγο, αλλά ούτε ο συριακός στρατός ούτε ο YPG απάντησαν στην παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Κατά τους τελευταίους δύο μήνες, ο τουρκικός στρατός έχει εντείνει τις επιθέσεις του στο βόρειο Χαλέπι, παρά την ανακοίνωση της κατάπαυσης του πυρός στις 5 Μαρτίου 2020.

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι «πολεμά τους τρομοκράτες» μέσα στη Συρία και έχει επανειλημμένα χρησιμοποιήσει αυτό το επιχείρημα για να δικαιολογήσει την παρουσία της σε διάφορα μέρη της χώρας.

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://syrianobserver.com/EN/news/58841/turkish-military-attacks-syrian-army-ypg-forces-in-northern-aleppo.html

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube