Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 22 Ιουνίου 2020

Η Τουρκία στέλνει περισσότερους από 1.800 μισθοφόρους στην Λιβύη-Ενισχύεται η παρουσία ανηλίκων στο πλευρό του GNA

Η Τουρκία στέλνει περισσότερους από 1.800 μισθοφόρους στην Λιβύη-Ενισχύεται η παρουσία ανηλίκων στο πλευρό του GNA

ΑΓΚΥΡΑ – Στις επόμενες μέρες, 1.800 μισθοφόροι θα σταλούν από την Τουρκία στην Λιβύη, με σκοπό να πολεμήσουν στο πλευρό της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας [SOHR].

Επί του παρόντος, όλο και περισσότερες αιματηρές μάχες εκτυλίσσονται στη Βόρεια Αφρική. Οι αντιμαχόμενες πλευρές GNA και LNA, έχουν υποστεί μακροχρόνιες τριβές χάνοντας εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα και ανθρώπινο δυναμικό εν όψη των συνεχόμενων συγκρούσεων.

Το SOHR παρακολουθεί αυτά τα γεγονότα και αναφέρει ότι η Τουρκία θα στείλει σύντομα μια νέα παρτίδα νεοσύλλεκτων για να αναπληρώσει τις απώλειες. Εκπαιδεύτηκαν υπό την ηγεσία της Άγκυρας και αρκετοί από τους 1.800 ανθρώπους είχαν προηγουμένως βρεθεί σε διάφορες εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Επιπλέον, περίπου 300 νεοσύλλεκτοι δεν έχουν ακόμη ενηλικιωθεί. Ωστόσο, δεν καταγράφονται όλοι οι μαχητές στη δημιουργία μονάδων για να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες, γεγονός που μεταφράζεται σε άμεση αποστολή επιπλέον μισθοφόρων πέραν των 1.800 οι οποίοι έχουν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση αλλά δεν έχουν κλείσει το 18 έτος της ηλικίας τους.

Όπως αναφέραμε στις 25 Μαΐου μια νέα ομάδα 500 μισθοφόρων έφτασε στη Λιβύη με την υποστήριξη της Τουρκίας.

Πηγές του SOHR κατέγραψαν τότε “την άφιξη μιας νέας παρτίδας 500 μισθοφόρων που υποστηρίζονται από την Τουρκία στο λιβυκό έδαφος για να συμμετάσχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο πλευρό της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) εναντίον του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA).”

Κατά συνέπεια, ο αριθμός των νεοσύλλεκτων που φθάνουν στη Λιβύη ανήλθε σε 10.100 μισθοφόρους, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας μη Σύριων μισθοφόρων, ενώ περίπου 3.400 έφτασαν στην Τουρκία για να λάβουν μαθήματα εκπαίδευσης.

Από τον συνολικό αριθμό των στρατευμένων, περίπου 200 παιδιά ηλικίας δεκαέξι έως δεκαοκτώ ετών στρατολογήθηκαν για να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες στη Λιβύη, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονταν από τη συριακή ομάδα του τμήματος Al Sultan Murad, η οποία προσφέρει υλικά κίνητρα εκμεταλλευόμενη τις δυσβάσταχτες συνθήκες ζωής αυτών των εφήβων και των οικογενειών τους.

Το SOHR σημειώνει πως  ένας μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων σκοπεύει να εγκαταλείψει το συντομότερο δυνατόν την Λιβύη, έτσι ώστε να μεταναστεύσει στην Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

Το BulgarianMilitary.com υπενθυμίζει ότι η Τουρκία συνεχίζει να προμηθεύει όπλα στη Λιβύη, παρά το υπάρχον εμπάργκο όπλων.

Την 1η Ιουνίου η Τουρκία μετέφερε άρματα μάχης στη Λιβύη. Αρκετές πηγές ισχυρίστηκαν ότι στο προάστιο της πρωτεύουσας της Λιβύης, εν ονόματι Ταρτζούνα, εθεάθησαν τανκς Μ-60Α. Προφανώς, παραδόθηκαν από την Τουρκία για να υποστηρίξουν τις δυνάμεις του GNA. Φυσικά, το M-60A1 είναι ένα ξεπερασμένο χρονικά άρμα, ωστόσο, στις συνθήκες του πολέμου της Λιβύης, (όπου χρησιμοποιούνται ενεργά τα τανκς T-55, T-62, και T-72) το τουρκικό άρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία στο πεδίο της μάχης.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 12 Ιουνίου τρία τουρκικά φορτηγά αεροσκάφη κατευθύνονταν προς τη δυτική περιοχή της Λιβύης όταν εντοπίστηκαν από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA).

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

Πηγή: bulgarianmilitary.com

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube