Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 1 Ιουνίου 2020

Η Τουρκία έστειλε και άρματα μάχης Μ-60 στη Λιβύη

Η Τουρκία έστειλε και άρματα μάχης Μ-60 στη Λιβύη

Η Τουρκία έστειλε αμερικανικά άρματα μάχης M60 στη Λιβύη για να στηρίξει την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA), ανέφεραν τουρκικές πηγές στις 30 Μαΐου.

Οι πηγές δημοσίευσαν μια φωτογραφία ενός από τα άρματα μάχης που υποτίθεται ότι παραδόθηκαν στις δυνάμεις του GNA. Η φωτογραφία τραβήχτηκε κοντά στην πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη. Ο τουρκικός στρατός και οι Σύριοι μισθοφόροι αναπτύσσονται κυρίως σε όλη την πόλη.

https://southfront.org/turkey-deploys-battle-tanks-in-libya-to-support-gna-forces/

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν περισσότερα από 1.500 άρματα μάχης M60. Ένα μέρος αυτών των αρμάτων μάχης αναβαθμίστηκε με ισραηλινά συστήματα IMI του Ισραήλ στο πρότυπο Sabra Mk II. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν τα άρματα μάχης που στάλθηκαν στη Λιβύη είναι από αυτά που έχουν αναβαθμιστεί.

Τους τελευταίους μήνες, η Τουρκία έστειλε πολλά βαριά όπλα στις δυνάμεις του GNA στη Λιβύη. Τα όπλα περιλαμβάνουν οχήματα BMC Hedgehog, ανθεκτικά σε επιθέσεις από αντιαρματικά (MRAP), θωρακισμένα οχήματα προσωπικού ACV-15 (APCs) καθώς και σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών T-122 Sakarya (MLRS).

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), ο κύριος εχθρός του GNA, λαμβάνει παρόμοια υποστήριξη από τους κύριους υποστηρικτές του, τα ΗΑΕ και την Αίγυπτο.

Η πρόσφατη αύξηση των αποστολών όπλων προς το GNA και το LNA δείχνει ότι η κατάσταση στη Λιβύη ξεφεύγει από τον έλεγχο. Η χώρα πιθανόν να κατευθύνεται σε στρατιωτική αντιπαράθεση μεγάλης κλίμακας.

Πηγή: southfront.org

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube