Weather Icon

Η Τουρκία δημιουργεί μισθοφορικό στρατό και στην Υεμένη – Θέλει νέα αποικία στην Ερυθρά Θάλλασα

Η Τουρκία δημιουργεί μισθοφορικό στρατό και στην Υεμένη – Θέλει νέα αποικία στην Ερυθρά Θάλλασα

Το νεοοθωμανικό όνειρο του Ερντογάν, αντί να ανακόπτει ταχύτητα, επεκτείνεται και επιταχύνεται.

Ενώ ήδη η Τουρκία διαθέτει μια μεγάλη στρατιωιτκή βάση στη Σομαλία, με στόχο να ελέγξει το Κέρας της Αφρικής, τώρα έρχεται να εμπλακεί με δικούς της μισθοφόρους στην Υεμένη, για να αποκτήσει πρόσβαση και στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα The Arab Weekly, ο πρώην Υπουργός μεταφορών της Υεμένης, Salih el Cabvani, με τη βοήθεια της Τουρκίας δημιούργησε ένα κέντρο εκπαίδευσης μισθοφόρων στην πόλη Ατάκ, πρωτεύουσα της περιφέρειας Şabva. Το στρατόπεδο και το όλο εγχείρημα χρηματοδοτείται από το κατάρ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Arab Weekly, που εκδίδεται στο Λονδίνο,  ο el Cabvani,  ο οποίος είναι στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, επισκέφθηκε πρόσφατα την Ντόχα, του Κατάρ και αφού εξασφάλισε χρηματοδότηση, με την υποστήριξη του Περιφερειάρχης της Şabva,  Muhammed bin Adiyu, και με τη βοήθεια των Τούρκων, παραχώρησε το χώρο του σχολικού συγκροτήματος E-Avail, που βρίσκεται δίπλα στο στρατόπεδο των ειδικών δυνάμεων, στην πόλη, για στρατολόγηση και εκπαίδευση μισθοφόρων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο el Cabvani έχει ήδη στρατολογήσει 600 μισθοφόρους, τους οποίου πληρώνει μηνιαίο μισθό, ενώ αγόρασε ποσότητες όπλων από τη μαύρη αγορά που λειτουργεί στις περιοχές Marib και Şabva.

Σημειώνεται ότι ο el Cabvani όσο ήταν υπουργός Μεταφορών είχε υπογράψει συμφωνίες με την τουρκική κυβέρνηση, τις οποίες όμως ακύρωσε η κυβέρνηση της Υεμένης.

Πηγή: ahvalnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube