REAL TIME |

Weather Icon

Οι Τούρκοι ξέρουν Θουκυδίδη. Ο Νίκος Αναστασιάδης ΟΥΔΟΛΩΣ…

Οι Τούρκοι ξέρουν Θουκυδίδη. Ο Νίκος Αναστασιάδης ΟΥΔΟΛΩΣ…

Ειρωνική και συνάμα προσβλητική αναφορά τουρκικής εφημερίδας στις δηλώσεις Αναστασιάδη: “Έστω και αργά το κατάλαβε (ότι ένας πόλεμος με την Τουρκία θα σημάνει το τέλος του Ελληνισμού της Κύπρου)”

Γράφει ο Λάζαρος Α. Μαύρος

ΑΠΟΤΕΛΕΙ, άραγε, ένδειξη σοβαρότητας, σε περίοδο εμπράκτως εντεινόμενων επικίνδυνα επιδρομικών κινήσεων της Τουρκίας, με επιδεικτικά προβαλλόμενη την πολεμική της απειλή, ο πρόεδρος Αναστασιάδης να αλλάζει τον υπουργό Άμυνας για την… πλήρωση της από ετών κενής θέσης του βοηθού του Γενικού Εισαγγελέως;

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ δεν αφορά τις όποιες ικανότητες του νέου υπουργού. Ούτε και υπονοεί πως δεν θ’ αναδειχθεί ικανότερος του παραδίδοντος το υπουργείο. Κατ’ ακρίβειαν το ερώτημα δεν αναφέρεται στα πρόσωπα, αλλά μόνο στην κρισιμότητα του χρονικού σημείου που αποφασίστηκε η αντικατάσταση. «Εν ώρα μάχης», δεν αλλάζεις τον επικεφαλής εκτός κι αν έδειξε αναξιότητα στην αποστολή του. Αυτό, όμως, δεν έχει συμβεί. Το αντίθετο ισχύει. Συμπεραίνεται, άρα, ότι εσύ δεν αντιλαμβάνεσαι και ούτε δίνεις την πρέπουσα σημασία στην κρισιμότητα των στιγμών, σε όλα όσα αφορούν τον ζωτικό τομέα για την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, την ένοπλη άμυνα της χώρας.

ΑΥΤΗ φαίνεται δυστυχώς να είναι και η βαθύτερη αλήθεια στην περίπτωση του προέδρου Αναστασιάδη. Το έδειξε άλλωστε κατ’ επανάληψιν και με τα δικά του λόγια, με επίσημες δηλώσεις και συνεντεύξεις. Και παλαιότερα και εντελώς πρόσφατα:

– Διατεινόμενος, περίπου ότι, το ανοχύρωτο, η στρατιωτική αδυναμία της Κύπρου, η ανυπαρξία πολεμικής αεροπορίας και πολεμικού ναυτικού, είναι η… δύναμη και η… ασφάλειά της!

– Πολλοί μάλιστα έχουν τη βεβαιότητα ότι ο Αναστασιάδης – με τη δική του λογική – θα ήταν… ευτυχέστερος αν είχε διαλυθεί κιόλας και η Εθνική Φρουρά και η ΕΛΔΥΚ…

ΧΡΗΣΙΜΗ ίσως επί τούτου είναι και μια λεπτομέρεια ως υπενθύμιση ότι:

Καθ’ όλη τη διάρκεια που ο δικός του «πολιτικός πατέρας» Γλαύκος Κληρίδης, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οικοδομούσε, από το 1994, με τον τότε πρωθυπουργό του ελλα-δικού μας κράτους Ανδρέα Παπανδρέου το «Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος – Κύπρου», ουδέποτε ο βουλευτής του κυβερνώντος ΔηΣυ κ. Ν. Αναστασιάδης ενδιαφέρθηκε να παραστεί, έστω και μια φορά, στις ετήσιες ασκήσεις «Νικηφόρος – Τοξότης» της Εθνικής Φρουράς με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας 1994-2000.

Ακόμη μια «λεπτομέρεια», γνωστή στον τότε Υπ.Αμ. Σωκράτη Χάσικο, στον τότε βουλευτή του ΔηΣυ Χρίστο Ρότσα κ.ά: Όταν η τότε κυβέρνηση Κληρίδη ζητούσε από την Βουλή την έγκριση αγοράς ελικοπτέρων για την Εθνική Φρουρά, επί αρχηγίας αειμνήστου Ευάγγελου Φλωράκη και το ζήτημα «κρεμόταν από μία ψήφο», ο τότε πρόεδρος του ΔηΣυ Ν. Αναστασιάδης διέταξε τον Ρότσα να δηλώσει «αποχή», με αποτέλεσμα την επαύριον να πανηγυρίζει πρωτοσέλιδα η «Χαραυγή» του ΑΚΕΛ ότι… «Καταρρίφθηκαν τα ελικόπτερα».

ΨΗΦΙΔΕΣ πολύ περισσότερες μπορούν να παρατεθούν, από τα διαχρονικά «έργα και ημέρες» του ανδρός, προκειμένου να ενισχυθεί η βεβαιότητα για τη διαχρονική στάση και τις αντιλήψεις του συγκεκριμένου ΠτΔ για τον υπαρξιακής σημασίας τομέα της Αμυντικής Θωράκισης της Κύπρου…

ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ θλιβερότατες για τους «Συντελεστές Ισχύος» του κράτους.

– Καταθλιπτικές για την όποια «Στρατηγική Αποτροπής του Πολέμου».

– Εκριζωτικές των όποιων σχεδιασμών ευρύτερης γεωπολτικής «Εξισορρόπησης Δυνάμεων».

– Απαγορευτικές οιωνδήποτε εμπράκτων προϋποθέσεων γεωστρατηγικών «Συμμαχιών» με άλλα κράτη.

ΕΝΑΝΤΙ μίας ηθελημένα και εκουσίως ανοχύρωτης (και «περήφανης» για την θουκυδίδεια… «Μηλίων Αδυναμία» της) Κυπριακής Δημοκρατίας, η Τουρκία Κατακτητής εισβάλλει ανενόχλητη κι ατιμώρητη μέχρι και τις νότιες της θάλασσες.

– ΑΙΣΘΑΝΟΜΕΝΗ και απολαμβάνοντας την ανυπαρξία ουσιωδώς έμπρακτης αντίστασης του Ελληνισμού,

– ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΜΕΝΗ από την απουσία οιουδήποτε «Ενιαίου Αμυντικού Χώρου» Ελλάδας – Κύπρου,

– ΜΕ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ αυτοπεποίθηση εκ των προεδρικών δηλώσεων «περήφανης στρατιωτικής αδυναμίας»,

– ΕΧΟΝΤΑΣ ΗΔΗ ως «όμηρο», περίκλειστο από στεριά, θάλασσα και αέρα, τον ελληνισμό των ελεύθερων περιοχών της Κύπρου», για να εκβιάζει πειστικότερα την Αθήνα,

– ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ εντελώς φυσιολογικά και νομοτελειακά, εμπράκτως πλέον τον νεο-οθωμανικό της επεκτατισμό, και στις ελλα-δικές μας θάλασσες.

– ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ και τα νησιά μας στο Αιγαίο, ως το Καστελόριζο και την Κρήτη, με «στρατιές μεταναστών», με μισθοφόρους τζιχαντιστές, με γεωτρύπανα, με πολεμικούς στόλους και αεροπορία.

– ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ και εκβιάζοντας τις μεγάλες δυνάμεις ΗΠΑ, Ρωσσία, την Ευρωπαϊκή Ένωση κ.ο.κ. με την δοκιμασμένη «συνταγή» του Κεμάλ Ατατούρκ του 1920 διά της οποίας πέτυχε την Μικρασιατική Καταστροφή του Ελληνισμού, με την ανοχή των Δυτικών και τα όπλα του Λένιν…

Οι Τούρκοι ξέρουν Θουκυδίδη.
Ο Αναστασιάδης ΟΥΔΟΛΩΣ….

ΕΙΡΗΣΘΩ, ΣΗΜΕΡΙΝΗ 28.6.2020

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube