REAL TIME |

Weather Icon

Η πρώτη Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων στα Σκόπια

Η πρώτη Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων στα Σκόπια

Ιδρύθηκε την Πέμπτη, 25 Ιουνίου, στα Σκόπια η πρώτη Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων στη χώρα αυτή. Ιδρυτικά μέλη της Ένωσης είναι 16 μεγάλες επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στο γειτονικό κράτος. Σκοπός της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων είναι η προστασία και προώθηση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών της, όπως και η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας και της γειτονικής χώρας.

Πρόεδρος ο Αρης Βλάχος

Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων στα Σκόπια εξελέγη ο ‘Αρης Βλάχος, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν εκπρόσωποι της Stopanska Banka (η μεγαλύτερη τράπεζα στα Σκόπια, μέλος του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ-3,31% της Ελλάδας), της εταιρίας εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας EDS (μέλος του ομίλου της ΔΕΗ), της τσιμεντοβιομηχανίας USJE (συμφερόντων του ομίλου ΤΙΤΑΝ) και της κατασκευαστικής εταιρίας INTRAKAT.

«Φιλοδοξούμε να γίνουμε γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών και να προασπίσουμε τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρήσεων στη Βόρεια Μακεδονία. Η συνεργασία μας με τους φορείς των δύο χωρών θα αποτελέσει μία από τις άμεσες προτεραιότητες της Ένωσης» δήλωσε σχετικά ο ‘Αρης Βλάχος.

Η Ελλάδα είναι η τρίτη ξένη χώρα σε επενδύσεις στη γειτονική χώρα με επενδεδυμένο κεφάλαιο περίπου 500 εκατ. ευρώ. Οι επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται εδώ έχουν δημιουργήσει ή διατηρήσει περίπου 20.000 εργασίας. Ακόμη, η Ελλάδα είναι ο τρίτος εμπορικός εταίρος του κράτους των Σκοπίων.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube