Weather Icon

Οι προτάσεις του Παντελή Σαββίδη για την ενίσχυση των εθνικών θεμάτων!

Οι προτάσεις του Παντελή Σαββίδη για την ενίσχυση των εθνικών θεμάτων!

Μπορεί να γίνομαι κουραστικός αλλά επειδή έχω πειστεί γα την αναγκαιότητα ορισμένων πραγμάτων επιμένω για να υπάρξει η μέγιστη δυνατή πίεση στην κυβέρνηση για να προχωρήσει.

Γράφει ο Παντελής Σαββίδης

1.-Η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να γίνει πρώτη προτεραιότητα.

2.-Η διπλωματία πρέπει να εκσυγχρονιστεί.Να φύγει απο τα στερεότυπα του ψυχρού πολέμου και να προσαρμοστεί στις σύγχρονες συνθήκες. Με ικανούς διπλωμάτες και, κυρίως, με μηχανισμούς παραγωγής εξωτερικής πολιτικής. Ως διπλωμάτες θα πρέπει να αξιοποιούνται και ικανές προσωπικότητες της χώρας (πέραν των διπλωματών καριέρας), ενώ φαινόμενα διπλωματών που θα απαιτούν ενοίκιο 20.000 ευρώ θα πρέπει να περιθωριοποιούνται. Η διπλωματία δεν είναι χώρος για άσκηση bon viveur.

3.- Πρέπει να διαμορφωθεί μια καλή ομάδα από ακολούθους τύπου που να μπορεί να ενημερώνει τη διεθνή κοινή γνώμη για την ελληνική εξωτερική πολιτική αποτελεσματικά.

4.-Πρέπει ένα απο τα τρία κρατικά κανάλια (μάλλον η ΕΡΤ3) να καθιερώσει εκπομπές ανάλυσης των γεγονότων και ενημέρωσης για την ελληνική εξωτερική πολιτική στις εξής γλώσσες: τουρκικά, αραβικά, ρωσικά και αγγλικά.

Υπάρχουν πολλοί Τούρκοι, και επιφανείς δημοσιογράφοι, που εγκατέλειψαν τη χώρα τους οι οποίοι θα μπορούσαν να κάνουν υψηλού επιπέδου εκπομπές στα τουρκικά. Είναι υποχρέωση και προς την δημοκρατική τουρκική κοινή γνώμη

Για τα αραβικά υπάρχουν, επίσης, πολλοί που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν σε επαγγελματικό επίπεδο. Η περίπτωση του Δρ Πολιτικής Επιστήμης Άρεφ Αλομπέιντ κακώς δεν αξιοποιείται.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube