Weather Icon

Η Ουγγαρία έχασε τη μάχη με την Ε.Ε. για τους οργανισμούς του Σόρος

Η Ουγγαρία έχασε τη μάχη με την Ε.Ε. για τους οργανισμούς του Σόρος

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν, έχασε τη μάχη με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους αμφιλεγόμενους περιορισμούς σε μη κυβνερνητικές οργανώσεις που έχουν ξένη χρηματοδότηση και οργανισμούς, που συνδέονται με τον Τζορτζ Σόρος. Ο ουγγρικός νόμος επιβάλλει «μη δικαιολογημένους, μεροληπτικούς περιορισμούς σε οργανισμούς της κοινωνίας των πολιτών με ξένες δωρεές» αναφέρεται σε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Δεν είναι η πρώτη σύγκρουση της Ουγγαρίας με την Ε.Ε. Επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια οι Βρυξέλλες έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τόσο τη συγκεκριμένη χώρα όσο και την Πολωνία για καταπάτηση του Κράτους Δικαίου. 

Ο νόμος για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις ψηφίστηκε το 2017 με την κυβέρνηση Όρμπαν να υποστηρίζει ότι ενισχύει την διαφάνεια της χρηματοδότησής τους. Η Κομισιόν προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της χώρας το 2018. 

Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πάντως σήμερα ότι η Ουγγαρία θα σεβαστεί την απόφαση του Δικαστηρίου της Ε.Ε. και θα τροποποιήσει τον αμφιλεγόμενο νόμο, κατά τρόπο πάντως που να υπηρετεί τον αρχικό στόχο της μεγαλύτερης διαφάνειας. 

naftemporiki.gr 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube