Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 20 Ιουνίου 2020

Η μάχη για την στρατηγικής σημασίας πόλη της Σύρτης πλησιάζει-Ενισχύει τα στρατεύματά του ο Haftar (video)

Η μάχη για την στρατηγικής σημασίας πόλη της Σύρτης πλησιάζει-Ενισχύει τα στρατεύματά του ο Haftar (video)

ΤΡΙΠΟΛΗ – Η Γενική Διοίκηση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) στη Βεγγάζη έχει αναπτύξει περισσότερες δυνάμεις στις πρώτες γραμμές δυτικά της Σύρτης, καθώς οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) ετοιμάζονται να εξαπολύσουν άλλη μια μεγάλη επίθεση, σύμφωνα με  το Al-Masdar News.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν σε τοπικούς δικτυακούς τόπους ειδήσεων έδειξαν πλαίσια τετράτροχων οχημάτων οπλισμένων με αντιαεροπορικά όπλα, στρατιωτικά οχήματα, οχήματα επικοινωνίας και πυροβολικό να κατευθύνονται προς το δυτικό τμήμα της Σύρτης την Παρασκευή.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρεται ότι το 128ο Τάγμα Πεζικού του LNA έστειλε επίσης ενισχύσεις στις γραμμές επαφής δυτικά της πόλης.

Ενώ οι μάχες σταμάτησαν εντελώς πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή, αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες μια νέα επίθεση από τις δυνάμεις της GNA, καθώς αρκετές αναφορές ανέφεραν ότι η τελευταία έχει στείλει αρκετά στρατεύματα σε αυτό το μέτωπο.

Ένας διοικητής πεδίου του GNA δήλωσε στο RT Arabic ότι οι δυνάμεις του αναμένουν την ολοκλήρωση της εγκατάστασης συστημάτων αεράμυνας και αντιαεροπορικών συστημάτων για να συνεχίσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στην περιοχή.

Η Σύρτη καταλήφθη για πρώτη φορά από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης νωρίτερα αυτό το έτος. Έκτοτε παρέμεινε υπό τον έλεγχό τους, παρά τις προσπάθειες τουGNA να ανακαταλάβει την παραθαλάσσια πόλη.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή:bulgarianmilitary.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube