Weather Icon

Jerusalem Post : Η κατοχή της Τουρκίας στο Κουρδικό Αφρίν στοχεύει γυναίκες και παιδιά

Jerusalem Post : Η κατοχή της Τουρκίας στο Κουρδικό Αφρίν στοχεύει γυναίκες και παιδιά
Ποιός ξέρει που έχουν καταλήξει οι γυναίκες που έκανε σκλάβες το ISIS. Μια τακτική που συνεχίζουν οι υποστηριζόμενες απο την τουρκία ομάδες στο Αφρίν.

Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, κατηγορείται για συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλες τις περιοχές που τρέχει στη βόρεια Συρία. Καταδικάζει ειρωνικά τη μεταχείριση των Παλαιστινίων από το Ισραήλ ενώ κάνει χειρότερα στους Κούρδους.

Σοκαριστικές σκηνές παρόμοιες με τα εγκλήματα του ISIS κατά γυναικών βρέθηκαν στην κουρδική περιοχή του Afrin στη Συρία την περασμένη εβδομάδα. Το βίντεο καταγράφει τη στιγμή που οι γυναίκες απελευθερώθηκαν αφού κρατήθηκαν σε μυστική φυλακή από μια τουρκική συριακή ομάδα στο Αφρίν. Η περιοχή καταλήφθηκε από την Τουρκία από την εισβολή της Άγκυρας τον Ιανουάριο του 2018. Συριακές εξτρεμιστικές ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία έχουν διαπράξει εκτεταμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως εθνοκάθαρση, επιθέσεις κατά της μειονότητας Yazidi και τώρα απαγωγή γυναικών και παιδιών.

Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, κατηγορήθηκε για συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλες τις περιοχές που τρέχει στη βόρεια Συρία. Έχει υποστηρίξει ομάδες που φέρουν την ένδειξη «απείθαρχοι» και «μισθοφόροι τζιχάντ» από έναν Αμερικανό αξιωματούχο, οι οποίοι έχουν διαπράξει εθνοκάθαρση στο Αφρίν και επίσης σε περιοχές κοντά στο Τελ Αμπιάτ, στις οποίες η Τουρκία εισέβαλε τον Οκτώβριο του 2019.

Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι, κυρίως Κούρδοι , έχουν εκτοπιστεί σε εθνοκάθαρση που θυμίζει τις βαλκανικές συγκρούσεις της δεκαετίας του 1990. Η Τουρκία έχει εγκαταστήσει συστηματικά ως επί το πλείστον Άραβες πρόσφυγες σε κουρδικά σπίτια, ελπίζοντας να προκαλέσει εντάσεις μεταξύ Κούρδων και Αράβων ενώ ενθαρρύνει τις επαναστατικές ομάδες που υποστηρίζει να αγκαλιάσει την εξτρεμιστική θρησκευτική ιδεολογία που χαρακτηρίζει τους Κούρδους «άθεους» και «άπιστους».
Αυτή είναι η ίδια γλώσσα και μεθοδολογία που χρησιμοποίησε το ISIS στην εκστρατεία του το 2014. Δεκάδες χιλιάδες μέλη του ISIS ήρθαν στη Συρία μέσω της Τουρκίας και πολλές εκατοντάδες από αυτές έφυγαν πίσω στην Τουρκία όταν ο συνασπισμός και οι δυνάμεις εταίρων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ νίκησαν το ISIS το 2019 Ο ηγέτης της τζιχαντιστικής ομάδας βρέθηκε από τις ΗΠΑ να κρύβεται μέσα σε λίγα χιλιόμετρα από την Τουρκία στο Ιντλίμπ που ελέγχει η Άγκυρα.

Για τη συνέχεια centralNews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube