Weather Icon

H Ευρωπαϊκή Ένωση στοχοποιεί την Τουρκία στο θέμα παραβίασης της Κυπριακής ΑΟΖ

H Ευρωπαϊκή Ένωση στοχοποιεί την Τουρκία στο θέμα παραβίασης της Κυπριακής ΑΟΖ

Selava Omar – Xeber24.net

Πηγές αναφέρουν ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, “Josip Borel”, ανακοίνωσε ότι οι τουρκικές έρευνες για φυσικό αέριο στα ανοικτά των ακτών της νήσου Κύπρου “πρέπει να σταματήσουν”, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με Κύπριους αξιωματούχους στη Λευκωσία.

Ο επικεφαλής διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόσθεσε κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης στη Λευκωσία ότι συζήτησε με τον Χριστοδουλίδη σχετικά με την “ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας” και μείωσης των εντάσεων.

Επεσήμανε ότι “ο ορισμός των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών στις οποίες αντιτίθεται η Τουρκία πρέπει να γίνει στο πλαίσιο  σεβασμού του διεθνούς δικαίου, όπως έχει προτείνει η Κύπρος”.

“Η Τουρκία επέλεξε να προχωρήσει στην έκτη παράνομη επιχείρηση γεώτρησης σε λιγότερο από ένα χρόνο, παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και αποσταθεροποιώντας την περιοχή”, δήλωσε ο Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντησή του με τον Μπορέλ την Πέμπτη.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

xeber24.org

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube