Weather Icon
Aφρική , ΗΠΑ , Λιβύη 22 Ιουνίου 2020

H Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αφρική (USAFRICOM) μετέβη στην Λιβύη για συνομιλίες με τον Sarraj

H Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αφρική (USAFRICOM) μετέβη στην Λιβύη για συνομιλίες με τον Sarraj

Η USAFRICOM συναντήθηκε με αξιωματούχους του GNA στις 21-22 Ιουνίου (απεικονίζεται παρακάτω). Ο κατάλογος των υπαλλήλων του GNA που ήταν παρόντες περιλαμβάνει τον Αρχηγό του Επιτελείου Στρατού, τον διοικητή της αίθουσας επιχειρήσεων Jufra & Syrte, και τον Υπουργό Εσωτερικών της GNA. Η USAFRICOM θα συναντηθεί επίσης με τον Χάφταρ στο σύντομο μέλλον.

Η αμερικανική αντιπροσωπεία προσπαθεί να αποτρέψει την κλιμάκωση μεταξύ του GNA και του LNA στη Λιβύη. Προτρέπει τις αντιμαχόμενες δυνάμεις να επιστρέψουν στις πολιτικές συνομιλίες του ”ΟΗΕ 5+5” για πολιτική λύση στην κρίση της Λιβύης.

Σήμερα, ο LNA κήρυξε επίσης τον εναέριο χώρο πάνω από το Syrte ζώνη απαγόρευσης πτήσεων (απεικονίζεται παρακάτω). Syrte είναι επί του παρόντος ακόμα υπό τον έλεγχο του LNA, ενώ παράλληλα η Αίγυπτος έχει δηλώσει πως η πόλη Syrte αποτελεί μια κόκκινη γραμμή.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.thewarbible.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube