Weather Icon
Αίγυπτος , Λιβύη 12 Ιουνίου 2020

H Aίγυπτος κατασκευάζει νέα στρατιωτική βάση στα σύνορα με την Λιβύη

H Aίγυπτος κατασκευάζει νέα στρατιωτική βάση στα σύνορα με την Λιβύη

BEIRUT, LEBANON -Μία νέα σειρά φωτογραφιών και αναφορών έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες η Αίγυπτος κατασκευάζει μία νέα στρατιωτική βάση στα Λιβυκά σύνορα, εν ονόματι,  “Jerjoub” , η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει και ένα ναυτικό κομμάτι.

Ο Αιγύπτιος Στρατηγός, Mohamed Al-Kinani, ανέφερε στο ειδησεοργαφικό δίκτυο RT, πως σχεδιάζετε μία νέα βάση, με σκοπό να υπάρχει λογιστική, τεχνική και εξοπλιστική υποστήριξη στα Αιγυπτιακά στρατεύματα τα οποία υπηρετούν στην Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα. Σκοπός είναι να προστατευθούν τα συμφέροντα της ναυσιπλοΐας, της ελεύθερης οικονομίας, αλλά και της ευρύτερης ασφάλειας τς περιοχής. Η Αίγυπτος ευελπιστεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προστασία της μεταφοράς εμπορευμάτων από την ανατολή προς την Δύση μέσω της Μεσογείου. 

Ο Αιγύπτιος Στρατηγός συνέχισε λέγοντας ”αυτή η βάση θα μας βοηθήσει να διεξάγουμε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και εντός Αιγύπτου, με σκοπό να τηρηθούν στην πράξη οι κανόνες της διεθνούς νομιμότητας, βάζοντας ένα τέλος στο εμπόριο όπλων και ανθρώπων”.

Ανέφερε πως η χώρα σχεδιάζει να δημιουργήσει μία βάση στην Ερυθρά Θάλασσα, ονόματι, “Ras Banas”, υπό την προστασία της αεροναυτικής βάσης  “Bernice”, με σκοπό να προστατευθούν τα συμφέροντα της χώρας στην Κανάλι του Σουέζ και στο στενό του Bab al-Mandab. 

 

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.almasdarnews.com

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube