Weather Icon

Φτιάχνει δημόσιο φορέα κατά της Αρμενικής Γενοκτονίας ο Ερντογάν…

Φτιάχνει δημόσιο φορέα κατά της Αρμενικής Γενοκτονίας ο Ερντογάν…

Στην επικαιρότητα του Aνωτάτου Συμβουλίου διαβούλευσης που έγινε υπό την προεδρία του ΠτΔ Ερντογαν, βρέθηκε η πρόταση για την σύσταση μιας νέας αυτόνομης και πολιτικής δομής για να απαντά και να αναπτύσσει στρατηγική ενάντια στους ισχυρισμούς περί αρμένικης γενοκτονίας. Ο Ερντογάν μετά από την ενημέρωση έδωσε εντολή για την έναρξη των απαραίτητων εργασιών.

Σχετικά με αυτό το θέμα ενημέρωσε ο Τζεμίλ Τσιτσέκ που ήταν αυτός που υπέβαλε την πρόταση στο Συμβούλιο, όπως και ο σύμβουλος του Ερτογάν ο Σεγίτ Σερτσελίκ. Στην συνεδρίαση αναφέρθηκε πώς δεν υπάρχει κάποιος φορέας για να αναπτύσσει στρατηγική και επιχειρήματα σε αυτό το θέμα. Τα σχετιζόμενα με το θέμα υπουργεία επεμβαίνουν αλλά όπως αναφέρθηκε δεν έγινε δυνατή η εξέλιξη μιας συνολικής πολιτικής. Στην ενημέρωση αναφέρθηκε ότι το αρμενικό λόμπι δεν υπέβαλε ισχυρισμούς περί γενοκτονίας στο διεθνές δικαστήριο λόγω της πιθανότητας απόρριψης αλλά πρόσφατα άλλαξε την στρατηγική του.

defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube