Weather Icon
Τουρκία 1 Ιουνίου 2020

Ερντογάν: Η Αγία Σοφία προσφέρθηκε στους μουσουλμάνους μετά την Άλωση (βίντεο)

Ερντογάν: Η Αγία Σοφία προσφέρθηκε στους μουσουλμάνους μετά την Άλωση (βίντεο)
(Φωτ. αρχείου: EPA / Jazon Szenes)
 Ακολουθώντας την πεπατημένη και χωρίς να μας εκπλήσσει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε σήμερα και για ακόμα μία φορά προκλητικός έναντι της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια εγκαινίων νοσοκομείου, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, η Αγία Σοφία προσφέρθηκε στους μουσουλμάνους μετά την είσοδο του Μωάμεθ Β’ στην Πόλη τον οποίο περίμεναν ως σωτήρα. «Η Αγία Σοφία αντί να κατεδαφιστεί λόγω θρησκευτικού μίσους, εξωραΐστηκε περισσότερο και ως δικαίωμα Άλωσης προσφέρθηκε στους μουσουλμάνους. Δεν άγγιξαν άλλα θρησκευτικά μνημεία και αφέθηκαν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες», είπε.

Δεν συνέβη ωστόσο, πρόσθεσε, το ίδιο στις περιοχές που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν και τα θρησκευτικά μνημεία και σύμβολά τους εξαφανίστηκαν.

«Κοιτάξτε σήμερα στην Αθήνα, δεν έχουμε ένα δικό μας τζαμί. Όλα έγιναν ένα με το έδαφος. Όμως εμείς στην Κωνσταντινούπολη δεν κάναμε κάτι τέτοιο», τόνισε, υπογραμμίζοντας πως από αυτήν την ακριβώς την παράμετρο «βλέπουμε το μεγαλείο των προγόνων μας».

http://www.pontos-news.gr/article/209985/erntogan-i-agia-sofia-prosferthike-stoys-moysoylmanoys-meta-tin-alosi-vinteo

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube