REAL TIME |

Weather Icon
Αίγυπτος , Λιβύη , Τουρκία 21 Ιουνίου 2020

Έρχεται η καταστροφική ήττα για τον LNA;

Έρχεται η καταστροφική ήττα για τον LNA;

Καταστροφική ήττα για τον LNA; Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός δεν μετράει σημαντικές επιτυχίες τις τελευταίες 48 ώρες. Η κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) έχει σημειώσει αρκετές επιτυχίες έναντι του LNA στη δυτική Λιβύη μετά από τη σύλληψη της αεροπορικής βάσης al-Watiyah.  Χθες το βράδυ ο LNA διεξήγαγε αρκετές αεροπορικές επιδρομές με στόχο τις δυνάμεις του GNA στην αεροπορική βάση al-Watiyah, στην οποία ο LNA ισχυρίζεται ότι έχει σκοτώσει 20 μαχητές. Αυτές οι αεροπορικές επιδρομές δεν φαίνεται να έχουν σταματήσει την επίθεση του GNA. Ο GNA συνεχίζει να προελαύνει και έχει συλλάβει τις ορεινές πόλεις Tiji, Badr, και Al-Jawh (απεικονίζεται στο χάρτη).

Ο Saud bin Khalid Al Thani, μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, τιμώρησε τον πρίγκιπα διάδοχο των ΗΑΕ στο Ντουμπάι, λέγοντας ότι η απόσυρση του LNA από την αεροπορική βάση al-Watiyah ήταν “τακτική ήττα, περισσότερες αποσύρσεις λαμβάνουν χώρα σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης της Βεγγάζης”. Αυτή είναι μια λεπτή αναφορά στο γεγονός ότι ο διευθυντής του τμήματος ηθικής καθοδήγησης του LNA, al-Mahjoub, ισχυρίστηκε ότι η ήττα τους στην αεροπορική βάση al-Watiyah ήταν μια “τακτική” απόσυρση και ότι η βάση δεν ήταν πλέον απαραίτητη καθώς η πραγματική μάχη λαμβάνει χώρα στην Τρίπολη. Η δήλωση του Κατάρ θα μπορούσε να αποτελέσει ένδειξη ότι το Κατάρ ετοιμάζεται να στηρίξει επίσημα τον GNA και την τουρκική επέμβαση στη Λιβύη.

Ο LNA φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι όλο και πιο ευάλωτος στην Τρίπολη, ενώ αποσύρθηκε από την περιοχή Ain Zara της Τρίπολης χθες το βράδυ. Οι εκπρόσωποι του LNA χαρακτήρισαν την απόσυρση αυτή “επανατοποθέτηση μονάδων του Λιβυκού Εθνικού Στρατού στην Τρίπολη”. Ο GNA κατέλαβε όλη την περιοχή χωρίς έντονες διαμάχες. Οι συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα νοτιότερα, με τους ισχυρούς βομβαρδισμούς του GNA να καταστρέφουν μια αποθήκη όπλων του LNA. Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης φτάνει όλο και πιο κοντά στο να υποστεί μια καταστροφική ήττα στη δυτική Λιβύη. Ακόμα πιο ενοχλητικό για το LNA είναι ότι ο GNA παρελαύνει με το αιχμαλωτισμένο Pantsir S-1 στην Τρίπολη (απεικονίζεται παρακάτω)!

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ισχυρίζεται ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί 13.000 Σύρους αντάρτες στη Λιβύη, με 304 θανάτους (χθες υπολογίσαμε τους θανάτους γύρω στους 250). Ο LNA ισχυρίζεται ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί 8.000 Σύριους αντάρτες στη Λιβύη.

Ο απεσταλμένος της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΣΑΗΕ) υποστηρίζει την έκκληση του ΣΑΗΕ για διακοπή των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη.Ο GNA και ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός έχουν κατά καιρούς αγνοήσει τις εκκλήσεις για διακοπή των μαχών, ανάλογα με το πώς τα πήγαινε κάθε πλευρά στο πεδίο της μάχης.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: defensionem.com

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube