REAL TIME |

Weather Icon
Ιταλία 9 Ιουνίου 2020

Επιτέλους! Συμφωνία για ΑΟΖ υπογράφουν σε λίγο Δένδιας-Ντι Μάιο

Επιτέλους! Συμφωνία για ΑΟΖ υπογράφουν σε λίγο Δένδιας-Ντι Μάιο

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ
Στην υπογραφή συμφωνίας για οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία προχωρούν Αθήνα και Ρώμη, μετά τη συνάντηση ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Δένδια και Λουίτζι ντι Μάιο σε περίπου δύο ώρες.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται έπειτα από την επίλυση των προβλημάτων που πήγαζαν κυρίως από τις ιταλικές επιφυλάξεις για τον περιορισμό των δικαιωμάτων αλιείας στο Ιόνιο Πέλαγος. Oι κ. Δένδιας και ντι Μάιο κατέληξαν στην υπογραφή μιας συμφωνίας η οποία ολοκληρώνει ένα μακρύ και πολυετή κύκλο διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Αθήνα και Ρώμη.

Πρακτικά, πρόκειται για καθ’ ύψος (από τον βυθό προς την επιφάνεια) επέκταση της συμφωνίας του 1977 για την υφαλοκρηπίδα και ανοίγει τον δρόμο για την απεμπλοκή των προβλημάτων που είχαν προκύψει από την πλευρά της Αλβανίας για οριοθέτηση και με την συγκεκριμένη βαλκανική χώρα.

Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube