Weather Icon
Αίγυπτος , Λιβύη , Τουρκία 24 Ιουνίου 2020

Επίσημο: Η Τουρκία δεν θα οπισθοχωρήσει σε περίπτωση που η Αίγυπτος εμπλακεί άμεσα στον Πόλεμο της Λιβύης

Επίσημο: Η Τουρκία δεν θα οπισθοχωρήσει σε περίπτωση που η Αίγυπτος εμπλακεί άμεσα στον Πόλεμο της Λιβύης

ΒΗΡΥΤΟΣ, ΛΙΒΑΝΟΣ  – Ανώτατος Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο Reuters τη Δευτέρα ότι η προειδοποίηση της Αιγύπτου περί ενδεχομένου άμεσης παρέμβασης στη Λιβύη δεν θα αποτρέψει τη χώρα του από το να στηρίξει τους Λίβυους συμμάχους της.

“Οι δηλώσεις του Αλ Σίσι είναι αβάσιμες… Τουρκία και Λιβύη δεν θα αποκλίνουν από την αποφασιστικότητά τους”, ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος, ζητώντας να παραμείνει ανώνυμος.

Συνέχισε: «Η κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας, με την υποστήριξη της Τουρκίας, συνεχίζει να προετοιμάζεται, με σκοπό να αναλάβει τον έλεγχο της στρατηγικής σημασίας παράκτιας πόλης Σύρτης, η οποία αιχμαλωτίστηκε από τις δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ τον περασμένο Ιανουάριο, καθώς και της περιοχής Αλ-Τζούφρα προς τα νότια».

Από την πλευρά του, ο Φουάτ Οκτάι, Αντιπρόεδρος της Τουρκίας, ανέφερε ότι “η άμεση επέμβαση της Αιγύπτου δεν θα υποστηριχθεί από την Αλγερία, η οποία συνορεύει με την Λιβύη και θα τοποθετήσει την Αίγυπτο σε αντιπαράθεση με την Τουρκία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ”.

Πρόσθεσε: “Ο Σίσι δεν έχει την δύναμη ή το θράσος να το κάνει”.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φαττάχ ελ Σίσι δήλωσε το περασμένο Σάββατο ότι “το Κάιρο έχει νόμιμο δικαίωμα να παρέμβει στη Λιβύη”, και διέταξε τον στρατό να προετοιμαστεί για οποιαδήποτε αποστολή εκτός της χώρας εάν είναι απαραίτητο.

Η Αίγυπτος κάλεσε, νωρίτερα, για “κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη στο πλαίσιο νέας πρωτοβουλίας που χαιρετίστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία και τα ΗΑΕ, ωστόσο η Τουρκία την απέρριψε, βαπτίζοντάς την ως προσπάθεια διάσωσης του Χάφταρ”.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

www.almasdarnews.com

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube