Weather Icon

“Ένοχος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”! Αυτό ανέφερε επιγραφή που αναρτήθηκε στο άγαλμα του Κεμάλ στην Ουάσινγκτον

“Ένοχος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”! Αυτό ανέφερε επιγραφή που αναρτήθηκε στο άγαλμα του Κεμάλ στην Ουάσινγκτον

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδόθηκε μια φωτογραφία στη οποία επάνω του αγάλματος του ιδρυτή της Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ, στην Ουάσινγκτον, κόλλησαν μια αφίσα με επιγραφή: «Ναι, είμαι ένοχος για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!». Αυτό, φυσικά, αναφέρεται στον βασικό ρόλο που ο Ατατούρκ, ο οποίος θεωρείται εθνικός ήρωας στην Τουρκία, και οι ένοπλες δυνάμεις του διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην εξόντωση των χριστιανικών μειονοτήτων των Έλλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Το Κέντρο Ελληνικών πηγών γενοκτονίας, μέσω των κοινωνικών του δικτύων, παρείχε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιγραφή στο άγαλμα, σύμφωνα με το Greek City Time.

«Μάθαμε ότι αυτή η αφίσα δημοσιεύτηκε από έναν άνθρωπο του οποίου το μεγάλο μέρος των μελών της οικογένειας πέθανε στη Σμύρνη 1922, και ότι αυτό ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία εναντίον του ηγέτη που ήταν υπεύθυνος για τη γενοκτονία», ανέφερε το κέντρο στο Facebook.

«Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις 13 Νοεμβρίου 2008, σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ο δρ. Ρόναλντ Μίουνχ/Ronald Münch από το Πανεπιστήμιο της Βρέμης δήλωσε ότι εάν ο Ατατούρκ ήταν ζωντανός, θα έπρεπε να είχε δικαστεί για εγκλήματα που εκτέλεσε».

Το Κέντρο εξηγεί ότι μια από τις τελικές πράξεις της ελληνικής γενοκτονίας ήταν η καύση της Σμύρνης από τα κεμαλιστικά στρατεύματα στις 11 Σεπτεμβρίου 1922, όταν ο Μουσταφά Κεμάλ επέτρεψε στους στρατιώτες του να ξεκινήσουν βία, λεηλασίες και δολοφονίες Αρμενίων και Ελλήνων. Στις 13 Σεπτεμβρίου τα κεμαλιστικά στρατεύματα έβαλαν φωτιά στις αρμενικές, ελληνικές και ευρωπαϊκές γειτονιές της πόλης. Η τουρκική συνοικία σώθηκε, και ο Κεμάλ εξέδωσε τελεσίγραφο σε όλους τους Έλληνες και τους Αρμένιους να εγκαταλείψουν τη χώρα σε δύο εβδομάδες ή να απελαθούν στο εσωτερικό. Τα εγκλήματα του Κεμάλ ήταν τόσο βάναυσα που ο Αδόλφος Χίτλερ είπε ακόμη: «Ο Ατατούρκ ήταν δάσκαλος. Ο Μουσολίνι ήταν ο πρώτος και εγώ ήμουν ο δεύτερος μαθητής του». Ο Γερμανός δικτάτορας θεώρησε ακόμα ότι το τουρκικό εθνικιστικό κίνημα  είναι «λαμπρό αστέρι» γι ‘αυτόν.

ΠΗΓΗ: el.armradio.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube