REAL TIME |

Weather Icon
Αίγυπτος , Λιβύη 21 Ιουνίου 2020

Έκτακτη Είδηση: Η κυβέρνηση της Λιβύης θεωρεί τις απειλές Σίσι για επέμβαση ως κήρυξη πολέμου

Έκτακτη Είδηση: Η κυβέρνηση της Λιβύης θεωρεί τις απειλές Σίσι για επέμβαση ως κήρυξη πολέμου

Δεν άργησε η αντίδραση της Κυβέρνησης Σάραζ στις δηλώσεις του Προέδρου της Αιγύπτου, Σίσι, ότι ο στρατός της Αιγύπτου θα επέμβει, σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει να καταλάβει την πόλη Σύρτη και της πετρελαιοπηγές που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με έκτακτη είδηση που μεταδόθηκε πριν από λίγα λεπτά από την ιστοσελίδα της εφημερίδας Yeni Şafak, η οποία έχει απ’ ευθείας επαφές με την Τρίπολη, η κυβέρνηση Σαράζ θεωρεί τις απειλές Σίσι ως κήρυξη πολέμου εναντίον της Λιβύης.

Σημειώνεται ότι ο Προέδρος της Αιγύπτου, Σίσι, σε επίσκεψη μονάδας της πολεμικής αεροπορίας, δήλωσε χθες:

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αιγύπτου σε περίπτωση που απαιτηθεί, είναι δυνατόν να αναλάβουν αποστολές και να δράσουν εκτός συνόρων”.

Συνεχίζοντας ο Αιγύπτιος ηγέτης είπε:

“Η Σύρτη και η Τζούφρα είναι η κόκκινες γραμμές μας. Τη Λιβύη δεν θα την υπερασπιστεί κανείς άλλος εκτός από τους Λίβυους. Είμαστε έτοιμοι να τους παράσχουμε βοήθεια. Να είστε έτοιμοι να αναλάβετε αποστολές στα σύνορά μας ή και έξω από αυτά”.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube