REAL TIME |

Weather Icon

Αιγύπτιος ΥΠΕΞ: Η τουρκική παρέμβαση στη Λιβύη αποτελεί σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια του αραβικού κόσμου

Αιγύπτιος ΥΠΕΞ: Η τουρκική παρέμβαση στη Λιβύη αποτελεί σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια του αραβικού κόσμου

Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Sameh Shoukry δήλωσε ότι η Αίγυπτος δεν θα διστάσει να λάβει κάθε μέτρο για να εμποδίσει τη Λιβύη να τεθεί υπό τον έλεγχο τρομοκρατικών ομάδων και ένοπλων πολιτοφυλακών.

Απευθυνόμενος στην σημερινή εναρκτήρια σύνοδο του Συμβουλίου Αραβικού Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Σούκρι τόνισε τη σταθερή στάση της Αιγύπτου για την κρίση της Λιβύης.

Ο Σούκρι σημείωσε ότι το Κάιρο είναι πρόθυμο να δουλέψει όλα τα διπλωματικά μέσα για να συγκεντρώσει τις απόψεις διαφορετικών Λιβύων και συμμετείχε σε όλες τις διεθνείς πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην επίτευξη πολιτικής διευθέτησης στη Λιβύη. Τόνισε επίσης την ενεργό υποστήριξη και συντονισμό της Αιγύπτου με τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Αιγύπτιος υπουργός προειδοποίησε για τις συνέπειες των ξένων παρεμβάσεων (σ.σ. Τουρκία) στα εδάφη της Λιβύης για την υποστήριξη τρομοκρατικών ομάδων και πολιτοφυλακών, μεταφέροντας ξένους μισθοφόρους και τρομοκράτες από τη Συρία στη Λιβύη, με τρόπο που αποσταθεροποιεί την εσωτερική ασφάλεια της Λιβύης και αποτελεί σοβαρή απειλή για την αραβική εθνική ασφάλεια.

Προέτρεψε τις αραβικές χώρες να ενωθούν για να τερματίσουν αυτές τις αποσταθεροποιητικές πρακτικές για την περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Aboul Gheit δήλωσε ότι η παναραβική οργάνωση καταγγέλλει όλες τις μορφές ξένης ένοπλης επέμβασης στη Λιβύη, τονίζοντας την ανάγκη απομάκρυνσης όλων των ξένων μαχητών, μισθοφόρων και ένοπλων πολιτοφυλακών από τη Λιβύη.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube