Weather Icon

Εφημερίδα Sabah: Μην απορήσετε αν δείτε τα τουρκικά F16 να εδρεύουν σε βάση στη Λιβύη

Εφημερίδα Sabah: Μην απορήσετε αν δείτε τα τουρκικά F16 να εδρεύουν σε βάση στη Λιβύη

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Γαλλικού Υπουργείο Άμυνας, που κατηγορεί την Τουρκία για “εξαιρετικά επικίνδυνη επιθετικότητα” στις ακτές της Λιβύης εναντίον της Γαλλίας.

Την ώρα που γινόταν η ανακοίνωση αυτή, το Reuters μετέδιδε ότι ο γαμπρός του Ερντογάν, υπουργός Οικονομίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, μαζί με αντιπροσωπεία αξιωματούχων, βρισκόταν στη Λιβύη για επίσημη επίσκεψη.

Ο επικεφαλής του γραφείου της εφημερίδας Sabah στην Άγκυρα, Okan Müderrisoğlu, έδινε ορισμένα σημάδια για τα επόμενα βήματα που θα κάνει η τουρκική κυβέρνηση στο θέμα της Λιβύης.

“Η Τουρκία δεν σκοπεύει να περιοριστεί μόνο στις ενεργειακές πηγές. Γι’ αυτό κανείς να μην απορήσει αν δει τα τουρκικά F16 και τα επιθετικά ελικόπτερα ΑΤΑΚ στις αεροπορικές βάσεις της Λιβύης, με το πρόσχημα της ένωσης της Λιβύης και της δημιουργίας συνθηκών που θα διασφαλίζουν την ενότητά της”.

Συνεχίζοντας ο Μουρεντίσογλου αναφέρει:

“Τα πετρέλαια της Λιβύης θα διατίθενται στις διεθνείς αγορές με έναν δίκαιο τρόπο, όπως δίκαια θα χρησιμοποιούνται οι λοιπές πλουτοπαραγωγικές πηγές της Λιβύης. Αυτό ας το αποδεχτούν όλοι από τώρα. Επίσης, ας βάλουν όλοι στους υπολογισμούς τους ότι θα αναδιοργανωθεί τάχιστα το τραπεζικό σύστημα της Λιβύης, για να εξασφαλιστεί η διακίνηση χρημάτων με ασφαλείς τρόπους”.

Ο επικεφαλής του γραφείου της Σαμπάχ στην Άγκυρα καλεί όλους τους ενδιαφερομένους να παρατηρούν με προσοχή τα βήματα που θα κάνει από τούδε και στο εξής η Τουρκία στη Λιβύη και συνεχίζει:

“Δεν θα περιοριστεί η Τουρκία στη συμφωνία οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών με τη Λιβύη, ούτε στην υπογραφή αμυντικής συμφωνίας. Θα επεκταθεί και σε θέματα ενέργειας-οικονομίας-εμπορίου, που θα την καταστήσουν βασικό παίκτη στη Μεσόγειο”.

Τέλος, καταλήγει ως εξής:

“Οι χώρες που μέχρι χθες ήταν απέναντι στην Άγκυρα και δεν δέχονταν ότι δεν μπορεί να προχωρήσει καμία επιλογή που δεν συμπεριλαμβάνει την Τουρκία, τώρα, αντί να καταναλίσκουν ασκόπως ενέργεια, θα δοκιμάσουν να συνεργαστούν με την Τουρκία. Άλλωστε, ήδη έχουν αρχίσει να έρχονται τέτοια μηνύματα! Δεν θα περάσει πολύς καιρός που θα δούμε τις χώρες που έδωσαν αέρα στην Ελλάδα, που έχει αγωνία να διαμοιράσει τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, δηλαδή το μπλοκ της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και της Αιγύπτου, να βάζουν όπισθεν και να αποχωρούν από αυτό”.

Πηγή: ahvalnews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube