Weather Icon
Κορωνοϊός - Covid-19 , Υγεία 10 Ιουνίου 2020

Δυστυχώς φανήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων

Δυστυχώς φανήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων

Η κυβέρνηση έκανε το καθήκον της κατά τρόπο ικανοποιητικό, αποσπώντας τα διεθνή εύσημα. Ήρε σταδιακά τα μέτρα της καραντίνας, αφήνοντας έτσι στους πολίτες την ευθύνη της συμπεριφοράς τους.

Και αποδειχθήκαμε «ανήλικοι». Πολίτες που χρειάζονται άνωθεν  επιτήρηση και προστασία, καθώς μόνοι μας δεν έχουμε την ωριμότητα να αυτοπεριοριστούμε και να αυτοπροστατευθούμε.

Είναι σύμφυτο στον άνθρωπο να ξεχνά εύκολα τις δυσάρεστες καταστάσεις. Η μνήμη του να είναι κοντή σε γεγονότα που τον πλήγωσαν, άλλαξαν προς το χειρότερο την ζωή του, αλλά πέρασαν. Ή νομίζει ότι πέρασαν.

Αυτές τις ημέρες η συμπεριφορά ενός μεγάλου αριθμού πολιτών ήταν τέτοια που φανέρωνε πως τίποτα δεν διδάχτηκε από την επιδημία του κορονοϊού. Τίποτα δεν διδάχτηκε από τους χιλιάδες νεκρούς σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ, που ήταν αποτέλεσμα της ανεπαρκούς πολιτικής των κυβερνήσεων αυτών των χωρών στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι πως σταδιακά άρχισε να διαμορφώνεται μια συνείδηση πως η επιδημία του κορονοϊού δεν ήταν περισσότερο επικίνδυνη από την επιδημία της γρίπης. Και εδώ επάνω κτίσθηκε ένα ολόκληρο συνωμοσιολογικό οικοδόμημα που απέδωσε τόσο τον ιό όσο και τα μέτρα, στις αποφάσεις κάποιων «ισχυρών».

Είναι εύλογο όταν επικρατούν παρόμοιες ανόητες απόψεις να εμφανίζονται και ανεύθυνες συμπεριφορές. Συμπεριφορές που δεν επηρεάζουν μόνον την υγεία των ανευθύνων, αλλά και αυτήν όλων όσοι βρέθηκαν ή βρίσκονται κοντά τους.

Προχθές, η Πολιτεία κτύπησε δυνατά το καμπανάκι. 97 νέα κρούσματα μέσα σε τέσσερις ημέρες. Ήταν ένα σοκ επικοινωνιακό και ουσιαστικό. Ήταν ένα ταρακούνημα στον εφησυχασμό και στην μακαριότητα ενός μεγάλου αριθμού πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και επωνύμων, που με την συμπεριφορά τους στέλνουν λάθος μηνύματα.

Γιατί είναι κρίμα προσπάθειες δύο μηνών, με ανυπολόγιστες οικονομικές ζημίες, να πάνε χαμένες.

Είναι κρίμα η νεολαία, που αναμφίβολα «βράζει το αίμα» της, να μην μπορεί να αυτοσυγκρατηθεί και να υπακούσει στις οδηγίες των ειδικών.

για τη συνέχεια Liberal

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube