Weather Icon

DW: «Πολιτική» η ταξιδιωτική οδηγία της Γερμανίας για την Τουρκία

DW: «Πολιτική» η ταξιδιωτική οδηγία της Γερμανίας για την Τουρκία

Στην ταξιδιωτική οδηγία που έχει εκδώσει η Γερμανία για την Τουρκία και στις προσπάθειες που καταβάλλει η Άγκυρα για να προσελκύσει τουρίστες εστιάζει δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας του Ντίσελντορφ Handelsblatt.

«Εκτός από την υγεία και την καλή διάθεση πρόκειται για πολύ περισσότερα: για πολιτική» σημειώνει η εφημερίδα προσθέτοντας πως οι σχέσεις της Άγκυρας με τις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, κυρίως με τη Γερμανία και τη Γαλλία, «τρίζουν».

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για το προσφυγικό «δεν είναι όλα καλά: Τον περασμένο Μάρτιο η Άγκυρα άνοιξε μονομερώς τα σύνορα προς την Ελλάδα για πρόσφυγες και μετανάστες, μετά από μια επίθεση στη Συρία, όπου σκοτώθηκαν 30 Τούρκοι στρατιώτες. Το αποτέλεσμα ήταν σκηνές μίσους στα ελληνοτουρκικά σύνορα».

«Στην ανατολική Μεσόγειο Αθήνα και Άγκυρα επίσης διασταυρώνουν τα ξίφη τους όσον αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα στη θάλασσα και τις δοκιμαστικές γεωτρήσεις για φυσικό αέριο» συνεχίζει το δημοσίευμα. Επικαλούμενη μάλιστα διπλωματικούς κύκλους η Handelsblatt αναφέρει ότι «η Ελλάδα μπλοκάρει πολλές πρωτοβουλίες της Τουρκίας στην Ε.Ε.».

«Η εμπιστοσύνη δεν αποτελεί σταθερά εδώ και χρόνια στις τουρκοευρωπαϊκές σχέσεις. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν και κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας φαίνεται ουτοπικό από την πλευρά των Ευρωπαίων να συστήσει κανείς σε εκατομμύρια παραθεριστές ένα ταξίδι» καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube