Weather Icon

Δείτε ποια είναι η ημερομηνία της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής υπό τον Ερντογάν στην ΑγιαΣοφιά

Δείτε ποια είναι η ημερομηνία της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής υπό τον Ερντογάν στην ΑγιαΣοφιά

Ο Ερντογάν αναζητεί εναγωνίως σανίδα σωτηρίας στο θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών της Τουρκίας 

Τελικά φαίνεται ότι ο Ερντογάν τη φορά αυτή θα κάνει πράξη τις απειλές του, για μετατροπή και πάλι της Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό τέμενος.

Η θέση του γίνεται ακόμα πιο ισχυρή με την παρέμβαση του αρχηγού των γκρίζων λύκων και ετέρου του στην κυβέρνηση, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος δήλωσε ότι το θέμα αφορά μόνο την Τουρκία και απέκλεισε το ενδεχόμενο να δεχτούν ανάμειξη ξένου παράγοντα στο θέμα.

Δεδομένου ότι το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, θα αναστηλώσει το τρωθέν κύρος του Ερντογάν, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης παρήγγειλε δημοσκόπηση για το θέμα.

Με βάση το Süper Haber, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης παρουσιάστηκαν στον ίδιο τον Ερντογάν, σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, τα οποία είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά για το εγχείρημα.

Με βάση τη δημοσκόπηση, που έκανε η εταιρεία AR-GE, το 90% των ψηφοφόρων των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, του ΑΚΡ και του ΜΗΡ, θέλουν να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί, επίσης το 70% των ψηφοφόρων του Κλαλού Κόμματος (İYİ Parti), της Μεράλ Ακσενέρ, στηρίζουν την απόφαση, ενώ μόνον το 40% των ψηφοφόρων του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στηρίζει την απόφαση.

Εκείνοι που δεν στηρίζουν την απόφαση, φοβούνται τις αντιδράσεις της Ε.Ε. και της διεθνούς κοινότητας.

Φυσικά, καθοριστικό ρόλο θα παίξει η απόφαση του Αρείπου Πάγου, που θα εκδοθεί τις 2 Ιουλίου.

Κύκλοι της κυβέρνησης λένε ότι ακόμα και αν είναι αρνητική η απόφαση του Αρείου Πάγου, αυτό δεν θα εμποδίσει την κυβέρνηση να εφαρμίσει την απόφασή της.

Σύμφωνα με το Süper Haber, οι επιτελείς του ΑΚΡ σχεδιάζουν η πρώτη προσευχή να γίνει τις 15 Ιουλίου, ημέρα που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα εις βάρος του Ερντογάν.

Πηγή: ahvalnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube