REAL TIME |

Weather Icon

Δεσμευμένη στην προστασία της ελληνικής κυριαρχίας η Ευρωπαϊκή Ενωση

Δεσμευμένη στην προστασία της ελληνικής κυριαρχίας η Ευρωπαϊκή Ενωση

Η σημασία της προστασίας των ελληνικών και ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως τονίστηκε, στη συνάντηση που έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, δόθηκε ιδιαίτερη σημασία ότι τα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας, που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φυλάσσονται με μεγάλη αποφασιστικότητα. Παράλληλα, επισημάνθηκε  ότι η στήριξη της ΕΕ προς την Ελλάδα θα είναι διαρκής όπως εκδηλώθηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο – σύμφωνα με την κυβέρνηση- και τον περασμένο Μάρτιο στον Έβρο.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι η Ένωση στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας καθώς υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορα» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μπορέλ

Λίγες ώρες μετά την επίσκεψή του στις Καστανιές, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σημείωσε ότι είναι καθήκον του να επισκέπτεται την Ελλάδα, επαναβεβαιώνοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δεσμευμένη στην προστασία της κυριαρχίας της χώρας μας. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην κατάσταση στον Έβρο, στις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών και τις εξαγγελίες της Τουρκίας για διενέργεια παράνομων γεωτρήσεων. Σημείωσε ότι μία από τις αποστολές του είναι η προάσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων της Ένωσης, της Ελλάδας και της Κύπρου, όπως και η οικοδόμηση ενός ελάχιστου επιπέδου διαλόγου και εμπιστοσύνης με την Άγκυρα.

«Εμείς αναζητούμε πάντα μια εποικοδομητική σχέση με τους γείτονές μας, κυρίως την Τουρκία. Η εμπιστοσύνη χρειάζεται δύο, και για να ξεκινήσει να οικοδομείται η εμπιστοσύνη είναι σημαντικό η Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες, οι οποίες ξεκάθαρα παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, καθώς επίσης και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, από ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Πολιτικός Διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών Κυριάκος Λουκάκης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ελένη Σουράνη και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube