Weather Icon

Άσκηση “ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2020” για την Ε.Φ. σε συνθήκες COVID-19

Άσκηση “ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2020” για την Ε.Φ. σε συνθήκες COVID-19

Αρχίζει αύριο η διεξαγωγή της διακλαδικής άσκησης της Εθνικής Φρουράς (Ε.Φ) “ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ 2020”. Η καθιερωμένη άσκηση  θα διεξαχθεί φέτος χωρίς την συμμετοχή εφέδρων και με αυξημένα μέτρα προστασίας λόγω του κορωνοϊού COVID-19 μεταξύ 02-05  Ιουνίου 2020.

Σκοπός της άσκησης είναι η διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του Στρατεύματος με την ανάλογη εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα και σενάρια που εμπλέκουν όλες τις μονάδες της Ε.Φ στα 3 επίπεδα του επιχειρησιακού περιβάλλοντος (ξηρά, θάλασσα και αέρα).

Μέσω διαφόρων σεναρίων με κύριο σκοπό την αντιμετώπιση συμβατικών και ασύμμετρων απειλών, η άσκηση εξετάζει την ορθολογιστική διαχείριση των διατιθέμενων πόρων, την οργάνωση του Επιτελείου σε επιχειρησιακές ομάδες σχεδίασης και συντονισμού, στην ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα στις ενέργειες εκτέλεσης των αποστολών και στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων τα οποία θα τύχουν επεξεργασίας για περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης.

Η φετινή άσκηση “ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ 2020”, θα είναι διαφοροποιημένη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και των μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του. Η πιο βασική και κύρια διαφοροποίηση, θα είναι η απουσία των εφέδρων, οι οποίοι στελέχωναν επιχειρησιακές ομάδες στα πλαίσια της σχεδίασης της άσκησης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Άμυνας, τα μέτρα προφύλαξης του προσωπικού και των εθνοφρουρών που θα πάρουν μέρος στην άσκηση, θα είναι πλήρως συνυφασμένα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας.  Χαρακτηριστικά για πρώτη φορά,…

Η συνέχεια του άρθρου στο defenceredefined.com.cy

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube