Weather Icon
ΗΠΑ , Κίνα 2 Ιουνίου 2020

Ασία: Ανοδικά οι αγορές, παρά την όξυνση των αντιθέσεων ΗΠΑ – Κίνας

Ασία: Ανοδικά οι αγορές, παρά την όξυνση των αντιθέσεων ΗΠΑ – Κίνας

Ανοδικά κινούνται τα χρηματιστήρια στην περιφέρεια Ασίας – Ειρηνικού, παρά το γεγονός ότι η ένταση στις σχέσεις Κίνας – ΗΠΑ συνεχίζει να ρίχνει βαριά τη σκιά της στις προοπτικές της οικονομίας.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,26%, στις 22.333,50 μονάδες, με τις μετοχές του ομίλου Softbank να σημειώνουν μίνι άλμα της τάξης του 3,35%, ενώ ο νοτιοκορεατικός KOSPI κινήθηκε ανοδικά κατά 1,07%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng σημειώνει ανοδική κίνηση της τάξης του 0,68% ενώ, στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai σημειώνει άνοδο 0,26% και ο Shenzen οριακά κέρδη 0,11%. Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted κατέγραψε κέρδη 0,44%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε με άνοδο 0,27%.

Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας (Reserve Bank of Australia) διατήρησε το βασικό επιτόκιό της σταθερό στο 0,25%, αναφέροντας στη δήλωσή της ότι οι οικονομικές προοπτικές φαντάζουν ελαφρώς πιο ενθαρρυντικές απ’ όσο είχε αρχικώς εκτιμηθεί, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η σκιά της πανδημίας του κορονοϊού θα παραμείνει πάνω από την παγκόσμια και αυστραλιανή οικονομία για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

“Είναι πιθανό το βάθος της υφεσιακής στροφής να είναι μικρότερο του αρχικώς αναμενομένου, καθώς υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι το σύνολο των ωρών εργασίας σταθεροποιήθηκε στις αρχές Μαΐου, μετά την απότομη πτώση του”, αναφέρει συγκεκριμένα ο διοικητής της RBA Philip Lowe, σε δήλωσή του.

Οι εξελίξεις στις σχέσεις Ουάσινγκτον – Πεκίνου συνεχίζουν να παρακολουθούνται στενά από τους επενδυτές.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε τη Δευτέρα ότι η Κίνα έδωσε οδηγίες στις κρατικές επιχειρήσεις της να διακόψουν τις εισαγωγές σόγιας και χοιρινούτ κρέατος από τις ΗΠΑ, στον απόηχο των ανακοινώσεων του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ουάσινγκτον θα άρει σταδιακά το καθεστώς προνομιακών σχέσεων με το Χονγκ Κονγκ, μετά την έγκριση από το κινεζικό κοινοβούλιο νομοθεσίας σχετικής με την εθνική ασφάλεια, που ενισχύει τον έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης επί της αυτόνομης πόλης-κράτους.

Η επανεκκίνηση των οικονομιών διεθνώς, με τη σταδιακή άρση των lockdown, βαρύνει επίσης θετικά στο επενδυτικό κλίμα.

“Οι παγκόσμιες κρίσεις σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό να έχουν τεθεί υπό έλεγχο”, τονίζει ο Joseph Capurso, επικεφαλής διεθνών οικονομικών στην Commonwealth Bank of Australia, σε σημειώμά του. “Οι υψηλής ευαισθησίας δείκτες που παρακολουθούμε υποδεικνύουν ότι η παγκόσμια οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει από την ύφεση, μολονότι μια ανάκαμψη σχήματος “V” δεν μοιάζει πιθανή”.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube