Weather Icon

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Βυθίσατε τον «Έβρο» (όπως θα βυθιστεί το….) – Βίντεο από ναυτική άσκηση στην Κάρπαθο

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Βυθίσατε τον «Έβρο» (όπως θα βυθιστεί το….) – Βίντεο από ναυτική άσκηση στην Κάρπαθο

Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, έδωσε το παρών σε ναυτικά γυμνάσια νότια της Καρπάθου, όπου υποβρύχιο και φρεγάτα βύθισαν το πλοίο «Έβρος».

Μία ακόμη εντυπωσιακή άσκηση στη θάλασσα του Αιγαίου πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τις Ένοπλες Δυνάμεις, παρουσία και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Κωνσταντίνου Φλώρου.

Η άσκηση προέβλεπε τη βύθιση του πλοίου «Έβρος», το οποίο αποτελεί ένα παροπλισμένο σκάφος μεταφοράς πυρομαχικών του Πολεμικού Ναυτικού.

Η βύθιση του «Έβρου» έγινε ταυτόχρονα από το υποβρύχιο «Παπανικολής» και από τη φρεγάτα «Λήμνος».

Η άσκηση έλαβε χώρα περίπου 60 ναυτικά μίλια νότια της Καρπάθου, στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση των Ενόπλων Δυνάμεων για ναυτικά γυμνάσια επήλθε σε μία ιδιαιτέρως τεταμένη περίοδο, εν μέσω της αντιπαράθεσης με την Τουρκία για τις θαλάσσιες ζώνες στη Μεσόγειο.

Η ένταση κλιμακώθηκε σημαντικά, μετά το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο προβλέπει τη δημιουργία κοινών θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης, νότια της Κρήτης.

Η ελληνική κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, αντέδρασε έντονα, κάνοντας λόγο για ένα παράνομο μνημόνιο, το οποίο αντίκειται στο διεθνές δίκαιο και παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube