Weather Icon

Απίστευτες δηλώσεις Τσαβούσογλου για Αγία Σοφιά και ελληνοϊταλική συμφωνία για την ΑΟΖ

Απίστευτες δηλώσεις Τσαβούσογλου για Αγία Σοφιά και ελληνοϊταλική συμφωνία για την ΑΟΖ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV μίλησε για την Αγία Σοφία αλλά και για την την συμφωνία της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.
.
Όπως ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ: «η Αγιά Σοφία δεν είναι θέμα άλλων χωρών κόσμου. Είναι θέμα εθνικής κυριαρχίας μας. Μετά την Άλωση έγινε Οθωμανική ιδιοκτησία.Μετά πέρασε σε ιδιοκτησία του Βακουφίου (ιδρυματος) και το 1962 πάρθηκε μια απόφαση πως μπορεί να είναι τζαμί. 567 χρόνια μετά την Άλωση είναι περίεργο να συζητούν κάποιοι σε ποιον ανήκει η Αγία Σοφία και η Κωνσταντινούπολη… Στις 2 Ιουλίου το Ανώτατο Δικαστήριο θα αποφασίσει και εμείς θα αποφασίσουμε σύμφωνα με την εθνική μας κυριαρχία. Θα κάνουμε ο τι πει ο λαός μας και το δικαστήριο» καταλήγει ο Τσαβούσογλου.
.
«Η συμφωνία με την Ιταλία είναι υπέρ μας» 
.
Όσων αφορά για την την υπογραφή ελληνοϊταλικής συμφωνίας για την ΑΟΖ  ο Τσαβούσογλου είπε: « συμφωνία της Ελλάδας με την Ιταλία δεν αφορά το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Στη συμφωνία για την ΑΟΖ με την Ιταλία όμως η Ελλάδα σε τρια νησιά στην Κεφαλλονιά , στους Στροφάδες και στους Οθωνους δεν έδωσε πλήρη επήρεια στα νησιά αυτά. Ο Κοτζιάς γι αυτό κατηγόρησε τη συμφωνία αυτή.
Αυτό είναι θετικό για εμάς και μας δίνει δίκαιο για τη συμφωνία μας με τη Λιβύη. Εμείς με τη Λιβύη  ενδέχεται να υπογράψουμε συμφωνία και να κάνουμε βήματα έτσι ώστε να κάνουμε έρευνες και γεωτρήσεις στην υφαλοκρηπίδα τους» κατέληξε ο τούρκος ΥΠΕΞ.
.
eleftherostypos

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube