Weather Icon
Απόψεις , Τουρκία 7 Ιουνίου 2020

Απάντηση Γεωργίου Χατζηθεοφάνους στον Αλέξη Ηρακλείδη

Απάντηση Γεωργίου Χατζηθεοφάνους στον Αλέξη Ηρακλείδη

Γνωστές οι θέσεις του κ. Καθηγητή. Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς. Ενδεικτικά μόνο για να καταλάβουμε τι πρεσβεύει για τον εναέριο χώρο αναφέρει “Στον εναέριο χώρο και στην εναέρια κυκλοφορία (FIR) τα τουρκικά επιχειρήματα είναι αδιάσειστα και τα ελληνικά δεν έχουν σχεδόν καμία βάση” Καμιά όμως αναφορά στα αδιάσειστα επιχειρήματα της Ελλάδας για τα χωρικά ύδατα των νήσων.

Αντίθετα εκεί αναγνωρίζει ως δίκαιο το πολιτικό επιχείρημα της Τουρκίας διότι η αμφισβήτηση του δικαιώματος των 12 νμ στα νησιά δεν έχει καμιά ΑΠΟΛΥΤΩΣ νομική βάση. Καμιά αναφορά στην μονομερή, κάτι που απεχθάνεται το δίκαιο της Θάλασσας, οριοθέτηση της ΑΟΖ του Τουρκολυβικού Συμφώνου. Για την Κύπρο καμιά αναφορά στα στρατεύματα κατοχής και στα ψηφίσματα του ΣΑ/ΟΗΕ, τα οποία έχει γραμμένα η Τουρκία στα παλιά των υποδημάτων της.

Δεν ξέρω τι διαφορετικό θα έλεγε ο Τσαβούσογλου στην ίδια συνέντευξη. Η Τουρκία ουσιαστικά τις θέσεις αυτές υποστηρίζει και βάζει πολλά θέματα για να ανταλλάξει όσα δεν την ενδιαφέρουν με αυτά που διακαώς επιθυμεί μέσα από απευθείας διαπραγματεύσεις στις οποίες θέλει να μας οδηγήσει υπό απειλές και φόβο. Αυτά που θέλει είναι νησιά με 6 νμ χωρικά ύδατα, εναέριος χώρος 6 νμ και περιορισμένη (κι όχι για όλα τα νησιά) υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ.

Τα άλλα που βάζει όπως η αποστρατικοποίηση των νήσων δεν την αφορούν διότι κανένα κίνδυνο δεν αντιμετωπίζει. Και βέβαια στο τέλος, προφανώς φοβούμενος πως δεν μας έπεισε για τα δίκαια της Τουρκίας επιστρατεύει το φόβο, δλδ ότι ακριβώς κάνει η Τουρκία, για να αποδεχθούμε ως λαός τις απευθείας διαπραγματεύσεις:

«Ναι δεν θα απέκλεια το θερμό επεισόδιο, αν, όπως είπα, επικρατήσουν οι απόψεις των εκατέρωθεν εθνικιστών και ιεράκων. Και προσοχή, μια τυχόν στιγμιαία στρατιωτική νίκη της Ελλάδας, πράγμα απίθανο, θα ήταν πύρρεια, γιατί η Τουρκία ποτέ δεν θα συγχωρούσε αυτόν τον εξευτελισμό της από μια μικρότερη χώρα, και θα επιδιώξει δεύτερο γύρο με στόχο μια ολοσχερή ήττα της Ελλάδας».

Μόνο για χαρέμια και γιουσουφάκια δεν μας μίλησε…κι όσοι διαφωνούμε μαζί του είμαστε εθνικιστές…άι σιχτίρ…

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube