REAL TIME |

Weather Icon

Αντιστράτηγος ε.α. Λ. Τζούμης στο «Εκτός Γραμμής»: Η Τουρκία διεξάγει έναν πόλεμο ψυχολογικών επιχειρήσεων εναντίον της Ελλάδας

Αντιστράτηγος ε.α. Λ. Τζούμης στο «Εκτός Γραμμής»: Η Τουρκία διεξάγει έναν πόλεμο ψυχολογικών επιχειρήσεων εναντίον της Ελλάδας

«Η Τουρκία διεξάγει έναν πόλεμο ψυχολογικών επιχειρήσεων εναντίον της Ελλάδας. Έχει εντάξει σε αυτόν τον πόλεμο και το μεταναστευτικό, το οποίο αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της χώρας», δήλωσε ο αντιστράτηγος ε.α. Λάμπρος Τζούμης, μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.

«Οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Ενδεχομένως να δούμε αύξηση των μεταναστευτικών ροών», εκτιμά ο κ. Τζούμης.

«Πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Το τελευταίο διάστημα η Τουρκία έχει ξεδιπλώσει μία συνολική στρατηγική. Χρειάζεται αποφασιστικότητα, διότι αυτά που λένε καθημερινά Τούρκοι αξιωματούχοι πρέπει να μας ανησυχούν», πρόσθεσε.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι στόχος της Τουρκίας είναι οι θαλάσσιες ζώνες, η Ανατολική Μεσόγειος. «Χρειάζεται αποφασιστικότητα και ψυχραιμία, χωρίς εμείς να δημιουργούμε εντάσεις. Η Ιστορία έχει δείξει ότι όσες φορές φέραμε στην Τουρκία το δίλημμα ‘αναδίπλωση ή πόλεμος’, προτίμησε την αναδίπλωση».

«Όταν χρειάζεται μπορούμε να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube