REAL TIME |

Weather Icon

Αμετακίνητη η Αγκυρα για τις έρευνες: «Θα υποστηρίξουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

Αμετακίνητη η Αγκυρα για τις έρευνες: «Θα υποστηρίξουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

Συνέχεια στην αντιπαράθεση μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας για τις έρευνες που δρομολογεί εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας η Τουρκία δίνει με σημερινές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι.

«Oι νέες περιοχές που έχουν αιτηθεί τα “Τουρκικά Πετρέλαια”  για έρευνες και γεωτρήσεις βρίσκονται εντός της υφαλοκρηπίδας που έχει δηλώσει η χώρα μας στον ΟΗΕ. Η χώρα μας θα συνεχίσει τη χρήση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων  στην περιοχή την  οποία έχει ανακοινώσει επανειλημμένα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ακσόι, προσθέτοντας:

«Είναι απόλυτη η αποφασιστικότητα μας να υποστηρίξουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως και αυτά των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο. Στα πλαίσια αυτά, οι σεισμικές μας έρευνες και οι γεωτρήσεις μας συνεχίζονται σύμφωνα με το προκαθορισμένο μας πρόγραμμα».

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή τις τουρκικές ενέργειες των τελευταίων ημερών, στο υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη χθες ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, στον οποίο επιδόθηκε διάβημα από την ελληνική πλευρά. 

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube