Weather Icon
Λαθρομετανάστευση , ΠΦΑ 3 Ιουνίου 2020

Αυτή είναι η εικόνα των Ελλήνων πολιτικών: Να αφήσουμε ανοικτές διόδους στο φράχτη στον Έβρο

Αυτή είναι η εικόνα των Ελλήνων πολιτικών: Να αφήσουμε ανοικτές διόδους στο φράχτη στον Έβρο

Φράχτης με εισόδους

«Το όραμά μας», λέει ο Δ. Βίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για λογαριασμό του ιδίου και των φίλων του, «δεν μπορεί να είναι μια Ευρώπη η οποία θα στηρίζεται στην ύπαρξη των φραχτών. Καλώ τον καθένα να σκεφτεί ότι πάμε να φτιάξουμε μια Ευρώπη – δύναμη ειρήνης και αλληλεγγύης και ξαφνικά εμφανίζονται φράχτες στην Ουγγαρία, την Πολωνία, την Αυστρία κ.λπ.».

Το «κ.λπ.» της υπόθεσης είναι, φυσικά, ο δικός μας φράχτης στον Εβρο, αυτός που άντεξε στις επιθέσεις του περασμένου Μαρτίου και ο οποίος πρόκειται να επεκταθεί, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση.

Το κωμικό της υπόθεσης είναι η προϋπόθεση που έθεσε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον η κυβέρνηση το έχει αποφασίσει: «Να υπάρξουν συγχρόνως ανοικτές δίοδοι γι’ αυτούς που επιθυμούν άσυλο».

Με άλλα λόγια, να κατασκευαστεί ένα φράχτης ο οποίος δεν θα είναι φράχτης.

Μα, οι νόμιμοι δίοδοι στα σύνορα υπάρχουν και είναι σε συγκεκριμένα σημεία.

Το νόημα του φράχτη είναι να αποκλείσει τελείως τη δίοδο για τον οποιονδήποτε κατά το μήκος στο οποίο ανεγείρεται. Αλλιώς, γιατί να κατασκευαστεί; Ο σκοπός είναι να ελέγξουμε τις πύλες εισόδου στη χώρα από τον Εβρο, όχι να τις ανοίξουμε ούτε και να προσθέσουμε περισσότερες. Ενας φράχτης με διόδους (εκτός από τις επιβεβλημένες για τη συντήρησή του) είναι μια αντίφαση, από αυτές που υπάρχουν μόνο στα οράματα των συριζαίων…

Από σχόλιο του Στέφανου Κασιμάτη στην Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube