Weather Icon

Αδ. Γεωργιάδης για τουρκικές έρευνες: «Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο»

Αδ. Γεωργιάδης για τουρκικές έρευνες: «Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο»

Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, διαβεβαίωσε ο Αδ. Γεωργιάδης μιλώντας για τις έρευνες που σχεδιάζει η Τουρκία μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα 6 μίλια κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη, με τον υπουργό Ανάπτυξης να τονίζει πως «οι σύμμαχοι της χώρας μας είναι ενημερωμένοι για την αντίδρασή μας και όλα θα πάνε όπως πρέπει».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε χαρακτηριστικά: 

«Μην τσιμπάτε σε αυτά που κάνει ο Ερντογάν, είναι σε πάρα πολύ δύσκολη η  οικονομία της Τουρκίας, η δημοτικότητα του Ερντογάν είναι χαμηλή, για πρώτη φορά χάνει εκλογές σε δημοσκόπηση για την προεδρία, προφανώς θα παίξει το χαρτί του εθνικισμού και της φασαρίας». 

Σημείωσε επίσης ότι «αν πάει να σκάψει αυτό θα λειτουργούσε πράγματι, είναι ένα δεδομένο το οποίο πρέπει να αποτραπεί εφόσον πρόκειται για ΑΟΖ της Ελλάδας» επισήμανε.

Πρόσθεσε ότι:

«Δεν νομίζω  ότι αυτή τη στιγμή που αυτό που χρειάζεται η Τουρκία και η οικονομία της είναι ένα θερμό επεισόδιο. Ένα θερμό επεισόδιο ασφαλώς θα έβλαπτε την Ελλάδα, και την προσπάθεια της να ανακάμψει, αλλά η Ελλάδα είναι στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και έχει μια ολόκληρη Ευρώπη πίσω  με πακέτα και μια οικονομία αρκετά προστατευμένη, ενώ στην Τουρκία η λίρα έχει πάρει την κάτω βόλτα και η οικονομία της έχει βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού».  

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε επίσης ότι «η Τουρκία έχει να αναχρηματοδοτήσει φέτος 400 δισεκ. δολάρια από το χρέος της το τελευταίο που χρειάζεται είναι να έχει μια αναταραχή τέτοιου τύπου» συμπλήρωσε ο υπουργός. 

«Όσο δυναμώνει η οικονομία της Ελλάδας δυναμώνει και η Ελλάδα, ο Ερντογάν έχει κάθε συμφέρον να μας βάλει σε περιπέτεια για να  εμποδίσει αυτή την πρόοδο, και εμείς έχουμε κάθε συμφέρον να μην τσιμπήσουμε εύκολα» πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube