Weather Icon
Συρία , Τουρκία 1 Μαΐου 2020

Ζητούμε διεθνή έρευνα για τα εγκλήματα που διέπραξε η Τουρκία στο Αφρίν-Mazloum Abdi

Ζητούμε διεθνή έρευνα για τα εγκλήματα που διέπραξε η Τουρκία στο Αφρίν-Mazloum Abdi

Qamishli – North-Press Agency 

Την Τετάρτη ο Mazloum Abdi, επικεφαλής Διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Στρατευμάτων έβγαλε διάγγελμα καλώντας την διεθνή κοινότητα να διεξάγει έρευνα με σκοπό να ερευνηθούν ”τα εγκλήματα που συνέβησαν στην περιοχή του Αφρίν στην βορειοδυτική Συρία, από τότε που ο Τουρκικός Στρατός και οι δυνάμεις που τον υποστηρίζουν ανέλαβαν την εξουσία πριν από 2 χρόνια”.

Σε συνέντευξή του στην North-Press, ο Mazloum Abdi ανέφερε πως η πρόσφατη έκρηξη βόμβας η οποία σκότωσε δεκάδες αθώους ανθρώπους στην πόλη του Αφρίν, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής την οποία ακολουθεί η Τουρκία ”τα τουρκικά στρατεύματα και οι μισθοφόροι τους στην περιοχή”.

Την περασμένη Τετάρτη περισσότεροι από 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 70 τραυματίστηκαν έπειτα από έκρηξη βόμβας στο κέντρο της αγοράς του Αφρίν.

Ο Mazloum Abdi δήλωσε, πως υπάρχουν πολλές εκθέσεις από διεθνείς οργανισμούς όπως η Διεθνής Αμνηστία και τα Παρατηρητήρια Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τα οποία παρουσιάζουν ντοκιμαντέρ τα οποία σχετίζονται με την τρομοκρατία και τα εγκλήματα πολέμου για τα οποία οφείλονται η Τουρκία και οι υποστηρικτές της στην περιοχή του Αφρίν. Η Τουρκία εδώ και δύο χρόνια αρνείται να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών της καθώς θεωρεί τον εαυτό της ”δύναμη κατοχής”.

Επεσήμανε πως οι θεσμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην βορειοανατολική Συρία έχουν επίσης καταγράψει τις παραβιάσεις και τα εγκλήματα στην περιοχή. Το SDF έχει την ικανότητα να παρέχει επαρκείς αποδείξεις για να καταδικάσει την Τουρκία και τις συνδεδεμένες με αυτήν ομάδες για εγκλήματα πολέμου που διεπράχθησαν στην περιοχή του Αφρίν, αλλά και στις περιοχές Sere-Kaniye (Ras al-Ain) και Tal-Abyad.

Ο Mazloum Abdi κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη και τις εγγυήτριες δυνάμεις στην Συρία, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και της Ρωσίας, ”για να στηρίξουν ένα διεθνές ψήφισμα με σκοπό την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τους βομβαρδισμούς που έπληξαν το Αφρίν πριν από δύο ημέρες”.

Ο Mazloum Abdi δήλωσε ότι η διεξαγωγή της έρευνας για τους βομβαρδισμούς του Αφρίν και τις υπόλοιπες παραβιάσεις σε αυτήν την περιοχή ”θα δείξει την αποτυχία έναντι των δυνάμεών μας, στις οποίες έρριψε ευθύνες λίγο μετά την έκρηξη”.

”Δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως η Άγκυρα μπορεί να εκμεταλλευτεί το συμβάν και να εξαπολύσει επίθεση έναντι των Συριακών περιοχών, κάτι που έχει κάνει στο παρελθόν”, πρόσθεσε ο Mazloum Abdi.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: npasyria.com

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube