Weather Icon

Πυρομαχικά μάχης χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες -Συρματοπλέγματα και περιπολίες

Πυρομαχικά μάχης χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες -Συρματοπλέγματα και περιπολίες

Στον Έβρο η προσπάθεια να θωρακιστούν τα χερσαία σύνορα της χώρας δεν έχει σταματήσει ούτε μέρα αμέσως μετά την άτακτη αποχώρηση των μεταναστών αλλά και των Τουρκικών δυνάμεων της στρατοχωροφυλακής και της αστυνομίας. Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές και δείχνουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις οχυρώνουν με κάθε τρόπο την παρέβρια περιοχή όπου ο ποταμός χωρίζει Ελλάδα και Τουρκία αλλά και τα τμήματα όπου οι δύο χώρες διαθέτουν προγεφυρώματα.

Διπλά συρματοπλέγματα πολλών χιλιομέτρων κατά μήκος της όχθης, αναχώματα και εμπόδια στήνονται και επεκτείνονται με στόχο να μην υπάρχουν ούτε ελάχιστα μέτρα τα οποία μπορούν να εκμεταλλευτούν όσοι επιχειρήσουν να περάσουν στο Ελληνικό έδαφος. Τα νέα περιστατικά με Τούρκους άνδρες της αστυνομίας και της στρατοχωροφυλακής να ανοίγουν πυρ τόσο προς αμιγώς Ελληνικές περιπόλους όσο και προς μικτές με συμμετοχή Ελλήνων αλλά και στελεχών της Frontex έρχονται να επιβεβαιώσουν την απόφαση του ΓΕΕΘΑ να διατηρεί σε ύψιστο βαθμό την επιφυλακή στα σύνορα.

Ειδικά σε μία από τις περιπτώσεις οι Τούρκοι σύμφωνα με πληροφορίες δεν δίστασαν να προχωρήσουν μέσα στη νύχτα σε καταιγισμό με πυρά κατά ριπάς προς την Ελληνική πλευρά. Και μάλιστα σύμφωνα με τις μαρτυρίες των έμπειρων στελεχών της ΕΛΑΣ αλλά και του Στρατού Ξηράς που συγκροτούσαν τη συγκεκριμένη περίπολο οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες χρησιμοποίησαν όχι αβολίδωτα όπως σε άλλες περιπτώσεις αλλά πυρομαχικά μάχης δηλαδή κανονικά φυσίγγια. Μέσα από λέμβο στην οποία επέβαιναν έκαναν ακόμα και χρήση φωτοβολίδας η οποία έπεσε στο Ελληνικό έδαφος. Είχε προηγηθεί νωρίτερα ένα ακόμη περιστατικό με Τούρκους να ανοίγουν επίσης πυρ προς Ελληνική περίπολο η οποία αποτελείτο από αστυνομικούς της ΕΛΑΣ. Την περασμένη εβδομάδα ανάλογα είχαν λειτουργήσει όταν στην όχθη του Έβρου περιπολούσαν Έλληνες αστυνομικοί μαζί με συναδέλφους τους Γερμανούς της Frontex.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube