Weather Icon
Λιβύη , Ρωσία , Τουρκία 21 Μαΐου 2020

Υπουργός Εσωτερικών Λιβύης: Η Ρωσία στέλνει μαχητικά αεροσκάφη στον Haftar

Υπουργός Εσωτερικών Λιβύης: Η Ρωσία στέλνει μαχητικά αεροσκάφη στον Haftar

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης, Fathi Bashagha, ανέφερε την Τετάρτη πως η Ρωσία έχει στείλει ήδη τουλάχιστον οκτώ μαχητικά αεροσκάφη στον Khalifa Haftar.

Ο Fathi Bashagha ανέφερε στο Bloomberg πως η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας είχε λάβει πληροφορίες πως τουλάχιστον έξι MiG-29 και δύο Sukhoi-24 διεξήγαγαν πτήση στην ανατολική Συρία πάνω από την Ρωσική Αεροπορική Βάση Hmeimim, με την συνοδεία δύο αεροσκαφών Su-35 της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Εν τω μεταξύ, πηγές που βρίσκονται πλησίον των περιοχών που διεξάγεται η επιχείρηση ”Ηφαίστειο Οργής” ανέφεραν πως τις προηγούμενες τρεις μέρες εισήχθησαν ορισμένα νέα ρωσικά αεροσκάφη στην αεροπορική βάση Al-Jufra.

Η Ρωσία δεν έχει βγάλει καμία επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος.

Το Bloomberg ανέφερε πως οι δυνάμεις του Haftar ετοιμάζονται μαζί με την Ρωσία να διεξάγουν την μεγαλύτερη αεροπορική εκστρατεία στην ιστορία της Λιβύης, με σκοπό να συντρίψουν τις φιλοτουρκικές πολιτοφυλακές.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.libyaobserver.ly

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube