Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 27 Μαΐου 2020

Ξανάρχισε το πανηγύρι – Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τουρκικούς στόχους στο Ιντλίμπ – Υπάρχουν τραυματίες

Ξανάρχισε το πανηγύρι – Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τουρκικούς στόχους στο Ιντλίμπ – Υπάρχουν τραυματίες

Φαίνεται ότι η απόπειρα επαναπροσέγγισης της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, έχει τα δυσάρεστα επακόλουθά της για την Άγκυρα και στη Λιβύη και στη Συρία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη σήμερα βομβάρδισαν τουρκικούς στόχους στο Ιντλίμπ. Υπάρχουν τραυματίες.

Ενώ οι εξελίξεις στη Λιβύη ήταν πιο εμφανείς στη Μέση Ανατολή τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξαν αναφορές ότι θα έχουμε καυτές συγκρούσεις και  στη Συρία.

Μερικές πληροφορίες διέρρευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ΜΚΔ) σύμφωνα με τις οποίες τουρκική στρατιωτική φάλαγγα δέχτηκε βομβιστική επίθεση στην εθνική οδό M4 στο νότο του Idlib.

Σε ορισμένους λογαριασμούς ΜΚΔ αναφέρεται ότι Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα έκρηξης ναρκών, ενώ σε άλλους ότι τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίθεση με τουρκικούς στόχους.

Υποστηρίζεται επίσης ότι Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν και ελικόπτερα των ΤΕΔ πήγαν στην περιοχή για διακομιδή. Μάλιστα υπάρχουν και σχετικά βίντεο.

https://twitter.com/Mosa13Mosa/status/1265588722885672961

Σε μια άλλη ανάρτηση αναφέρεται ότι η έκρηξη ή η επίθεση συνέβη γύρω από το χωριό Al-Gassaniyeh στην ύπαιθρο του Idlib.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό που βασίζεται σε αναφορές από την περιοχή, λέγεται ότι από αεροπορική επίθεση ρωσικών μαχητικών τραυματίστηκε αριθμός Τούρκων στρατιωτών.

Η δημοσιογράφος της Washington Post, Liz Sly έγραψε: «Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές επέστρεψαν στο Idlib. Μετά από ό, τι συνέβη στη Λιβύη, ήταν μόνο θέμα χρόνου. Η ρωσικοτουρκική ανακωχή διήρκεσε 2,5 μήνες. Και πολύ τράβηξε!”

Οι πληροφορίες στο syria.liveuamap.com λένε επίσης ότι τα ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα ξεκίνησαν μια επίθεση στο χωριό Al-Ghassaniyeh στην ύπαιθρο του Idlib.

Από την Τουρκία ή τη Ρωσία δεν έχουν επαληθευτεί ακόμη οι ισχυρισμοί προς αυτή την κατεύθυνση.

Η μεγάλη ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας σημειώθηκε στις 27 Φεβρουαρίου.

Τότε η Τουρκία είπε περισσότερους από 30 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες ως αποτέλεσμα αεροπορικών βομβαρδισμών, που έφεραν τις δύο χώρες στο χείλος του πολέμου. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν πήγε στη Μόσχα κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την επόμενη περίοδο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Πηγή: ahvalenws.com

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube