Weather Icon

Βρετανικό τάνκερ έπεσε θύμα πειρατείας πλησίον των ακτών της Υεμένης

Βρετανικό τάνκερ έπεσε θύμα πειρατείας πλησίον των ακτών της Υεμένης

Η ομάδα του πετροχημικού δεξαμενόπλοιου Stolt Apal, ιδιοκτησίας της Βρετανικής Stolt Tankers, δήλωσε το απόγευμα της Κυριακής πως δέχθηκε επίθεση πειρατών στα ανοικτά της Υεμένης στον Κόλπο του Άντεν. Οι πλοιοκτήτες δήλωσαν πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

”Τα δεξαμενόπλοια Solt Tankers επιβεβαιώνουν τις αναφορές περί επίθεσης στο τάνκερ Stolt Apal  την Κυριακή 17 Μαΐου στον Κόλπο του Άντεν, περίπου 75 χιλιόμετρα νότια της Υεμένης.” ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας.

Γύρω στο μεσημέρι, δύο πλοιάρια με έξι πειρατές πλησίασαν το βρετανικό δεξαμενόπλοιο με μεγάλη ταχύτητα. Οι φρουροί του πλοίου έβαλαν εναντίον τους αρκετές προειδοποιητικές βολές, ωστόσο οι οι πειρατές άνοιξαν πυρ εναντίον του πλοίου. ”Οι φρουροί του πλοίου επέστρεψαν τα πυρά, ακινητοποιώντας ένα ιστιοφόρο και δίνοντας τέλος στην καταδίωξη”, ανέφερε η Stolt Tankers.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.bulgarianmilitary.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube