REAL TIME |

Weather Icon

Βούλγαρος ΥΠΑΜ προς ψευδομακεδόνες για βέτο σε Ε.Ε.: Αν νομίζετε ότι κάποιος θα μας πιέσει και θα φοβηθούμε, να ξέρετε ότι δεν θα συμβεί

Βούλγαρος ΥΠΑΜ προς ψευδομακεδόνες για βέτο σε Ε.Ε.: Αν νομίζετε ότι κάποιος θα μας πιέσει και θα φοβηθούμε, να ξέρετε ότι δεν θα συμβεί

Σε υψηλούς τόνους για ακόμη μια φορά, ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, εκφράζει τις αντιρρήσεις της χώρας του για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας πρέπει να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ξεκινήσουν, εάν δεν επιλυθούν ιστορικές διαφορές μεταξύ Σκοπίων και Σόφιας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ.

«Αυτό το έχω επισημαίνει αρκετές φορές και στον πρωθυπουργό Ζάεφ και στον υπουργό Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ. Ο πατέρας του κ. Ντιμιτρόφ, είναι ένας πολύ άξιος άνθρωπος και τον γνωρίζω προσωπικά. Μάλιστα, τον επισκεπτόμουν όταν ο Νίκολα Ντιμιτρόφ ήταν ακόμα μικρό αγόρι. […] Έχω ξεκαθαρίσει ότι τέτοιο κόλπο δεν θα περάσει. Αν νομίζετε ότι είμαστε έτοιμοι για μια συμφωνία όπως τη φαντάζεστε εσείς, δηλαδή κάτι ανάμεσα στα επιστημονικά σας κατασκευάσματα και τα ψέματα που συγκεντρώνετε εδώ και χρόνια και στα δικά μας ιστορικά γεγονότα, τότε σας απαντώ ρητά ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί» υποστήριξε σε συνέντευξή του στο Dir.bg, ο κ. Καρακατσάνοφ.

Διαβεβαίωσε δε, ότι είναι αδύνατο να ασκηθεί πίεση στη Βουλγαρία για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Αν νομίζετε ότι κάποιος θα μας πιέσει και θα φοβηθούμε, να ξέρετε ότι δεν θα συμβεί. Εσείς έχετε συνηθίσει τα γιουγκοσλαβικά κόλπα στο Βελιγράδι. Εκεί θα μπορούσατε να κουνήσετε τα οπίσθιά σας, να σηκώσετε λίγο και τη φούστα και κάποιες φορές να προσποιηθείτε ότι είστε θυμωμένοι, και με αυτό τον τρόπο θα περάσει το δικό σας. Πάνε όμως αυτοί οι καιροί» διεμήνυσε ο Βούλγαρος υπουργός.

Επίσης, ο Καρακατσάνοφ θεωρεί ότι σε λίγο καιρό, οι Βορειομακεδόνες μπορεί να διαπιστώσουν ότι οι ίδιοι έχουν γίνει μειονότητα στη χώρα τους.

«Όσο μαλώνουν με τους γείτονές τους –και είμαστε τελικά ένας λαός σε δύο χώρες–, σε 15 με 20 χρόνια, ίσως προκύψει το ζήτημα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους ως μειονότητα στη χώρα τους, επειδή οι Αλβανοί θα γίνουν πλειοψηφία» κατέληξε ο υπουργός.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube