REAL TIME |

Weather Icon
Συρία , Τουρκία 15 Μαΐου 2020

Βίαιη δημογραφική αλλαγή στην κουρδική πόλη Σερεκάνιε της ΒΑ Συρίας – Η Τουρκία μεταφέρει τις οικογένειες των μισθοφόρων

Βίαιη δημογραφική αλλαγή στην κουρδική πόλη Σερεκάνιε της ΒΑ Συρίας – Η Τουρκία μεταφέρει τις οικογένειες των μισθοφόρων

Οι τουρκικές δυνάμεις συνεχίζουν να στέλνουν οικογένειες από τους «αντιπροσώπους» μαχητές τους στις περιοχές που κατελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης», στο πλαίσιο της πολιτικής της Τουρκίας για δημογραφική αλλαγή στην περιοχή.

Πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) λένε ότι οκτώ λεωφορεία έφτασαν στην πόλη Σερεκάνιε (Ρας αλ-Αϊν) στην αγροτική περιοχή Αλ Χασακά, μεταφέροντας οικογένειες από την αγροτική περιοχή του βορείου Χαλεπίου, καθώς και ένα λεωφορείο που μετέφερε ένοπλους άνδρες που ανήκουν σε φατρίες τις οποίες υποστηρίζει το τουρκικό κράτος.

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες διευκόλυναν τη διέλευση αυτών των λεωφορείων.

Στις 21 Απριλίου, ακτιβιστές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφεραν ότι ένα κομβόι περίπου 150 οχημάτων που μετέφεραν εκτοπισμένες οικογένειες από Αλ Γούτα, Χομς και Ιντλίμπ έφτασε στην πόλη Ταλ Αμπιάντ, βόρεια της Ράκκα. Πάνω από 500 άτομα από τις οικογένειες των «αντιπροσώπων» μαχητών1 έφτασαν από την πόλη Τζαραμπλούς, βόρεια του Χαλεπίου.

1 Πρόκειται για τους λεγόμενους proxy fighters. Οι «αντιπρόσωποι» μαχητές χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή πολέμων δι’ αντιπροσώπων ή διαμεσολαβητικών πολέμων (proxy wars)

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: syriahr.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube