Weather Icon

Τρικυμία εν κρανίω – Ο Καλίν δηλώνει ότι η Τουρκία θα προχωρήσει στην ενεργοποίηση των S-400 με… κάποια καθυστέρηση

Τρικυμία εν κρανίω – Ο Καλίν δηλώνει ότι η Τουρκία θα προχωρήσει στην ενεργοποίηση των S-400 με… κάποια καθυστέρηση

Φωτογραφία: ahvalnews

Η Τουρκία θα καθυστερήσει για κάποιο χρονικό διάστημα να αναπτύξει στο έδαφός της τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής αντιπυραυλικής άμυνας S-400, εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού, αλλά οπωσδήποτε θα τα αναπτύξει, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

«Έχει υπάρξει μια καθυστέρηση εξαιτίας του κορωνοϊού, αλλά θα προχωρήσουμε όπως έχει σχεδιασθεί» δήλωσε ο Καλίν, κατά τη διάρκεια on-line συνάντησης του Ατλαντικού Συμβουλίου στην οποία είχε προσκληθεί, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος Ερντογάν είχε πει αρκετές φορές στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ότι ενδιαφέρεται επίσης για την αγορά των αμερικανικών συστημάτων Patriot.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δηλώσει ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της επιβολής αμερικανικών κυρώσεων, σε περίπτωση που αναπτύξει τους ρωσικούς S-400 στο έδαφός της.

Σημείωση: Για δικαιολογήσετε τον τίτλο, διαβάστε το άρθρο “Ανατροπή – Η Τουρκία εγκαταλείπει τους S-400 και γυρνάει στην “αγκαλιά” των ΗΠΑ”, του Χαλούκ Όζνταλγκα, π. βουλευτή του κόμματος του Ερντογάν 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube