REAL TIME |

Weather Icon

Τραγωδία της Μαρφίν: Δέκα χρόνια και οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι (ΒΙΝΤΕΟ)

Τραγωδία της Μαρφίν: Δέκα χρόνια και οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα, 5 Μαΐου 2010 είναι η μαύρη επέτειος από τη τραγωδία της Marfin. Πριν δέκα χρόνια τρεις νέοι άνθρωποι και ένα αγέννητο μωρό βρίσκουν τραγικό θάνατο από τις μολότοφ αναρχικών. Δέκα χρόνια και οι δολοφόνοι ακόμα κυκλοφορούν ελεύθεροι χωρίς να έχουν λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη και χωρίς να έχει έρθει η δικαίωση των αδικοχαμένων νεκρών.

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της μαζικότερης συγκέντρωσης κατά του μνημονίου. Το υποκατάστημα της Marfinστην οδό Σταδίου, πυρπολείται μια ομάδα 12 αναρχικών η οποία -με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά- κατευθύνεται στο υποκατάστημα της τράπεζας.

Τρεις από αυτούς σπάνε τις τζαμαρίες και πετούν μέσα στο υποκατάστημα βόμβες μολότοφ. Το κτίριο τυλιγεται γρήγορα στις φλόγες.

Τραγωδία της Marfin: Εννιά χρόνια και οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι

Κάποιοι από τους υπαλλήλους, πέντε στον αριθμό, καταφέρνουν να γλυτώσουν από τις φλόγες και διασώζονται από «υπερκείμενους ορόφους», σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής. Δεν έχουν όμως όλοι την ίδια τύχη. Τρία υπαλληλοι, εκ τον οποίων μία έγκυος κοπέλα, καίγονται ζωντανοί. 

Οι τρεις υπάλληλοι εγκλωβίστηκαν και δεν μπόρεσαν να σωθούν, παρά την επέμβαση της πυροσβεστικής. Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός στο κλιμακοστάσιο μεταξύ πρώτου και δευτέρου ορόφου, πιθανότατα ενώ προσπαθούσε να κατέβει στο ισόγειο για να ξεφύγει, η μία γυναίκα σε γραφείο του δευτέρου ορόφου, ενώ η τελευταία κοντά στο μπαλκόνι, ενώ προσπαθούσε να βγει για να πάρει αέρα.

Τραγωδία της Marfin: Εννιά χρόνια και οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι

Τρεις νέοι άνθρωποι και ένα αγέννητο παιδί έχουν βρει τον θάνατο. Εκείνη την ημέρα κόβεται το νήμα της ζωής για τον Επαμεινώνδα Τσακάλη (36 ετών), την Παρασκευή Ζούλια (35 ετών) και την εγκυμονούσα Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών).

Τραγωδία της Marfin: Εννιά χρόνια και οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι

Οι μαρτυρίες που ακούστηκαν σοκάρουν. Υπάλληλος βιβλιοπωλείου αναφέρει ότι όταν είπε στους δράστες ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι εντός των καταστημάτων, αυτοί του απάντησαν κυνικά «θα σας κάψουμε όλους». Επιβάτης του Μετρό καταθέτει ότι συμμετέχοντες στην επίθεση συζητούσαν μεταξύ τους μετά το συμβάν οι «έπρεπε απλά να τους τρομάξουν και όχι να τους κάψουν». Άλλοι παρευρισκόμενοι διηγούνται ότι μέρος των διαδηλωτών φώναζε «κάψτε τους πλούσιους», ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι μέρος των συγκεντρωμένων χειροκροτούσε αρχικά την πυρπόληση.

Οι συγγενείς των θυμάτων, αλλά και οι επιζώντες της επίθεσης περιμένουν ακόμη… Δέκα χρόνια τώρα περιμένουν τη δικαίωση για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, που έχασαν τόσο άδικα και τη τιμωρία των ενόχων…

thepressroom.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube