REAL TIME |

Weather Icon

Τούρκος εθνικιστής κατά Βαρβιτσιώτη, απειλεί με νέα Μικρασιατική Καταστροφή

Τούρκος εθνικιστής κατά Βαρβιτσιώτη, απειλεί με νέα Μικρασιατική Καταστροφή
O γενικός γραμματέας του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας, Ισμέτ Μπουγιουκαταμάν (φωτ.: Anadolu)

Μια άνευ προηγουμένου επίθεση εξαπέλυσε κατά του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο γενικός γραμματέας του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας, Ισμέτ Μπουγιουκαταμάν, προειδοποιώντας για νέα Μικρασιατική Καταστροφή.

«Η συμβουλή μας προς το ελληνικό κράτος είναι να δέσει ένα λουρί στα εγγόνια εκείνων που διέπραξαν ελαφρά την καρδία τις σφαγές ενάντια στο τουρκικό έθνος μεταξύ του 1919 και 1922. Διαφορετικά, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι το τουρκικό έθνος εξακολουθεί να διαθέτει συνεχιστές του Ατατούρκ και ότι αυτή τη φορά μπορεί να χρειαστεί να κολυμπήσουν μέχρι τη Σικελία», αναφέρει στη γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε.

Όπως ισχυρίζεται ο Ισμέτ Μπουγιουκαταμάν, πρόκειται για την απάντηση που δίνει στις δηλώσεις του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σχετικά με την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. «Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και αυτοί οι αγνώμονες που έκαψαν την τουρκική σημαία επιτέθηκαν στον Ατατούρκ και το τουρκικό έθνος με το όνειρο για ένα “Κράτος του Πόντου”, και αυτή η κωμωδία έχει μετατραπεί σε απύθμενο μίσος. Αλλά να μην έχει κανείς αμφιβολία: Θα μετατρέψουμε τα όνειρά τους σε εφιάλτη», ανέφερε.

Συνεχίζοντας το παραλήρημά του, πρόσθεσε ότι οι πρόγονοι των σημερινών Ελλήνων είναι από εκείνους που γνωρίζουν καλά τις ανθρώπινες αρετές του τουρκικού έθνους και πώς έζησαν ελεύθερα για αιώνες κάτω από την τουρκική κυριαρχία.

«Δεν έχει αιμορραγήσει ούτε μία μύτη ελληνική, εκτός από των εισβολέων Ελλήνων στρατιωτών, τους οποίους ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στραγγάλισε στους άγιους τόπους της πατρίδας», κατέληξε ο Τούρκος πολιτικός.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube