REAL TIME |

Weather Icon

Το ξέρατε ότι οι καλωδιώσεις ΟΛΩΝ των Dassault Rafale είναι Made in Greece; Κι όχι μόνο…

Το ξέρατε ότι οι καλωδιώσεις ΟΛΩΝ των Dassault Rafale είναι Made in Greece; Κι όχι μόνο…

Η ΠΑ φυσικά και δεν “πετά” με Rafale, αν και πολλοί από εμάς θα ήθελαν να δουν το γαλλικό μαχητικό με ελληνικά εθνόσημα. Σε μια “άλλη” Ελλάδα, μια ΠΑ με F-16V, F-35B και Rafale θα ήταν αυτό που χρειαζόμασταν για να υπερασπίσουμε την επικράτειά μας. Μια Ελλάδα που θα είχε τη διάθεση να δώσει χρήματα για την άμυνά της… Αλλά αυτό είναι μιά άλλη ιστορία.

Τμήμα των καλωδιώσεων του Rafale στη γραμμή παραγωγής της MILTECH HELLAS. Κάπου στην Αττική κατασκευάζονται απάρτια μαχητικών υψηλής τεχνολογίας

Θα θέλαμε όμως να μοιραστούμε μια πληροφορία, που εδώ και αρκετά χρόνια έχει περάσει στα “ψιλά”. Ούτε λίγο ούτε πολύ, κάθε Rafale που πετά στους ουρανούς, ή που πρόκειται να πετάξει, έχει ελληνικά εξαρτήματα. Έχουμε τους γείτονες που φτιάχνουν ένα κομματάκι λαμαρινοδουλειάς για το F-35, και νομίζουν ότι έχουν πλέον υπερδιαστημική τεχνολογία. Κάποιος πρέπει να μας πει τι ακριβώς κάνουν και οι ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες.

Κομμάτι της καλωδίωσης του Rafale στο τμήμα διασφάλισης ποιότητας MILTECH HELLAS

Η MILTECH κατασκευάζει καλωδιώσεις για ΟΛΑ τα Rafale που πετούν, και μάλιστα την κεντρική καλωδίωση. Επίσης κατασκευάζει διάφορα άλλα μικρά απάρτια, όπως επίσης και το Gun Pod για τα πυροβόλα του αεροσκάφους. Υπενθυμίζουμε πως τα Gun Pod χρειάζονται ιδιαίτερες προδιαγραφές για να τοποθετηθούν στα αεροσκάφη, καθώς υπάρχει ειδική πρόβλεψη για συλλογή των άδειων καλύκων.

Έτσι λοιπόν, κάθε φορά που βλέπεται σε φωτογραφία κάποιο Rafale, μπορείτε να σκέφεστε πως ένα ποσοστό του είναι … ελληνικό! Κι όλα αυτά, από μια μικρή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, που είναι σχεδόν κατά 99% εξαγωγική, καθώς στην Ελλάδα απλά δεν αγοράζουμε … άμυνα.

Φαίνεται απλή στην κατασκευή, αλλά δεν είναι.

Υποσχόμαστε στους αναγνώστες μας να επανέλθουμε και με άλλα άρθρα που έχουν σχέση με την ελληνική αμυντική βιομηχανία και τις δραστήριες ελληνικές εταιρείες, και τις διεθνείς της επιτυχίες.

Gun Pod του Rafale κατασκευής MILTECH Hellas, κατασκευασμένο στην Ελλάδα!

www.ptisidiastima.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube