Weather Icon

Το νέο ανέκδοτο των τουρκικών ΜΜΕ: Οι Ευρωπαίοι κάνουν ουρές για να γίνουν Τούρκοι πολίτες

Το νέο ανέκδοτο των τουρκικών ΜΜΕ: Οι Ευρωπαίοι κάνουν ουρές για να γίνουν Τούρκοι πολίτες

Τα τουρκικά φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν την Τετάρτη ότι υπήρξε μια δραματική αύξηση στους Ευρωπαίους που υπέβαλαν αίτηση για τουρκική υπηκοότητα, κυρίως ωθούμενοι από την επιτυχή αντίδραση της χώρας, στην πανδημία COVID-19.

“Περισσότεροι Ευρωπαίοι άρχισαν να υποβάλλουν αίτηση για τουρκική υπηκοότητα μετά την κατάρρευση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης τους κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορονοϊού, ανέφερε η τουρκική Sabah.” Οι Δυτικοί κάνουν ουρές για να γίνουν Τούρκοι πολίτες”.

Η ίδια αναφορά αναπαρήχθη από διάφορα φιλοκυβερνητικά μέσα, μέσα σε λίγες ώρες. Ωστόσο, η είδηση ​​δεν διαθέτει στατιστικά στοιχεία για τις αιτήσεις τουρκικής ιθαγένειας, κατά τη διάρκεια της πανδημίας και περιλαμβάνει μόνο δηλώσεις δύο Γάλλων υπηκόων.

Ο Μουράντ Γκάσλι, ο πρώην δήμαρχος Τιέ στο νότιο Παρίσι, επαίνεσε τα μέτρα κατά του ιού, από της Τουρκίας, και είπε ότι αρκετοί Ευρωπαίοι υπέβαλαν αίτηση για τουρκική υπηκοότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο Γκάζλι, ο οποίος είναι  γνωστός για την φιλο-τουρκική, απέκτησε ο ίδιος την τουρκική υπηκοότητα το 2017. Επίσης είναι γνωστός για ρατσιστικά σχόλια, ενώ το 2018, δημοσίως είχε ταυτίσει την ομοφυλοφιλία με τη ζωοφιλία και την παιδοφιλία.

Αμέσως μετά τη δημοσίευσή της, η έκθεση έγινε αντικείμενο χλεύης, καθώς χιλιάδες Τούρκοι χρήστες του Twitter… έκαναν πάρτι. 

Στα πιο μετριοπαθή σχόλια, Τούρκοι αποκαλούν τους ισχυρισμούς “αστείο” και “γελοιότητα”.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα χτεσινά στοιχεία από τον υπουργό Υγείας, Φαχρετίν Κότζα, μέσα σε ένα 24ωρο η Τουρκία κατέγραψε 58 νέους θανάτους και 1.639 κρούσματα. Συνολικά, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στις 3.952 και των κρουσμάτων στις 143.114.

Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube